Od pivopije do trenera: Počeo se brinuti o svom tijelu tek s 40 godina, a sad izgleda ovako

Foto: Facebook

MUŠKARAC koji je živio na brzoj hrani i na dnevnoj bazi posjećivao lokalni kafić u potpunosti je promijenio svoj život nakon što se prihvatio body buildinga.

Najstariji živući član svoje obitelji, čiji su brojni rođaci preminuli od raka, 48-godišnji Carl Closs iz Stafforda u Engleskoj, shvatio je približavajući se 40-oj godini da mora nešto promijeniti u životu. Nikad nije bio debeo, ali bio ne izvan forme, živio vrlo nezdravo i nije imao nikakvu kontrolu nad svojim životom.

Danas ovaj otac troje djece vježba svakodnevno i ima novu karijeru - postao je osobni trener.

Pub zamijenila teretana, Guinness svježi sokovi

"Za nekoliko dana slavim 48. rođendan i osjećam se jače, zdravije i sretnije nego ikad u životu. Rak okružuje moju obitelj i ja sam u 40. godini odlučio u potpunosti promijeniti životni stil. Prestao sam ići u pub svaku večer i umjesto toga počeo ići u teretanu, smanjujući tako unos alkohola. Isprva je bilo teško, ali ubrzo sam se 'navukao' i počeo mijenjati život iz korijena", kazao je.

Do svoje 40. Carl je radio u građevini, hranio se čipsom i kineskom hranom, jeo hrpu slatkiša i ispijao litre Guinnessa svaki dan. Kad je počeo vježbati unio je sitne promjene u svoju dijetu, ali ubrzo shvatio da treba iz korijena promijeniti način na koji se hrani da bi vidio poboljšanje.

"Trenirao sam za triatlon 18 mjeseci, ali zbog toga sam postao premršav. Pa sam promijenio plan. Nakon što sam proveo tri godine radeći vani i pokušavajući svakodnevno vježbati u teretani, počeo sam primjećivati napredak - da mišići rastu. Brzo sam shvatio da je hrana jednako važna, ako ne i važnija od onoga što radiš u teretani i da nema fantastičnog tijela bez zdravog života", dodao je.

Otkad je počeo s novom ishranom Carl je prestao jesti kruh, "bijele" ugljikohidrate zamijenio "smeđima", odnosno sve što od žitarica jede je cjelovitog zrna. Najčešće doručkuje jaja ili zobenu kašu, za ručak jede pileću salatu ili ribu s povrćem i samo povrće za večeru. Guinness je zamijenio svježim sokovima od celera, krastavca, cikle, rabarbare, jabuke, kruške, banane, ananasa, avokada, proteinskog praha, maslaca od kikirikija i meda.

Polagan, ali temeljit napredak

"Kad sam promijenio način na koji razmišljam o hrani, tijelo mi se počelo mijenjati polako, ali sigurno. Nakon tri godine treniranja i dobre ishrane sad sam drukčiji čovjek s potpuno drukčijim tijelom, koža i lice izgledaju mi mlađe i zdravije. Čitav život promijenio mi se nabolje, sad se nosim s problemima, puno pozitivnije gledam na sve, i općenito sam jako zadovoljan", kazao je, dodajući da je s promjenom života došla i promjena karijere.

Sad radi kao osobni trener s 15 do 20 stalnih klijenata: "Imam puno klijenata koji su stariji od 40 i poslužio sam im kao inspiracija da se dovedu u formu. Teretana je sad dio mog života i ne bih mogao bez toga, pomogla mi je da se oslobodim depresije i tjeskobe. Radim i sa starijima, a kad njih vidim postaje mi u potpunosti jasno koliko je bitno držati svoje tijelo u pokretu. Neovisno o godinama, sposobni smo dovesti tijelo u odličnu formu. Vjerujem da svatko može promijeniti životni stil, samo trebaju postati svjesni koliko će im se nakon toga promijeniti kvaliteta života", poručio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara