Prljavci u Revelinu održali humanitarni koncert za Pavu Hađiju

Prljavci u Revelinu održali humanitarni koncert za Pavu Hađiju

Foto: Press

"DOBRA večer mom Dubrovniku i svima u Revelinu, ovdje vaš Pavo Hađija. Iako sam u Varaždinskim toplicama, večeras sam s vama i Prljavim kazalištem u Dubrovniku. Puno vam hvala što ste došli i zabavite se i za mene. Hvala svima koji pomažu, obećavam da ću se i
dalje boriti, pozdrav svima".

Tim je riječima u telefonskom javljanju iz Varaždinskih toplica 24-godišnji Pavo Hađija dao znak za početak humanitarnog koncerta Prljavog kazališta u dubrovačkom Culture clubu Revelin. Javljanje je popratila eksplozija oduševljenja okupljene publike, jer je mnogima to bilo prvi put da čuju mladića čija je teška nesreća na Badnjak 2014. doslovno podigla na noge Dalmaciju i dobar dio Hrvatske. Naime, odmah nakon automobilske nesreće, mogle su se čuti zlokobne prognoze da Pavo možda neće moći niti samostalno disati, kamoli hodati. Njegova Torcida, Dubrovnik, Dalmacija, pa i cijela Hrvatska počeli su skupljati novac potreban za rehabilitaciju. Koncert Prljavaca u Revelinu bio je vrhunac akcije, a sav će prihod od ulaznica ići u njegov fond za liječenje.

Prljavo kazalište je, osim po tko zna koji put dokazalo da su uvijek tu kad treba pomoći, dokazalo i da su nakon više od tri desetljeća rada, u izvrsnoj sviračkoj formi i da im ne nedostaje motiva da kombijem putuju sedam sati do Dubrovnika kako bi sa svojom publikom dugo u noć pjevali hitove uz koje su mnogi odrastali.

Naravno, vrhunac koncerta je bio "Mojoj majci", ali ovu izvedbu mnogi će pamtiti jer je na ekranu iza banda išao filmić s prizorima iz Pavina života. Nije floskula kad kažemo da Prljavci uvijek nepogrešivo znaju osjetiti život tzv. malog, tzv. običnog čovjeka i razveseliti ga barem na dva sata. Kako saznajemo, za kraj godine grupa priprema novi album.

A Pavo? I dalje prikovan za krevet, ali je neki dan sam uspio pomaknuti dva prsta desne ruke. Pred njim i njegovim prijateljima koji ga ne ostavljaju niti sekunde, duga je borba.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara