Arapi bojkotiraju prašak za pranje "Ariel"

MNOGI više ne žele prati rublje popularnim deterdžentom jer se pročulo da je dobio ime po njima omraženom izraelskom premijeru Arielu Sharonu.

Tvrdi se da i znak na pakovanju simbolizira židovsku Davidovu zvijezdu, a vjerski vođe u Egiptu pozvali su stanovništvo da ne kupuje prašak američke kompanije "Procter And Gamble".

Bojkot arapskog svijeta već su na svojoj koži osjetili "Coca Cola" i "McDonalds" čiji se proizvodi sve manje prodaju na Srednjem Istoku zbog američke politike koja podržava Sharona.

Po toj logici Arapi ne bi smjeli čitati ni Shakespearea koji je napisao dramu "Ariel", ne bi smjeli slušati engleski bend istog naziva ni gledati na televiziji seriju "Zvjezdane staze" u kojoj se pojavljuje svemirski brod "Ariel".

Morali bi gasiti televizor i kada igra nogometna reprezentacija Argentine s igračem Arielom Ortegom ili se prikazuje film "Stara gunđala" u kojem se pojavljuje ljepotica s tim imenom.

Klinci ne bi smjeli uživati u crtiću "The Little Mermaid" jer se mala morska sirena zove Ariel, a astronomi bi trebali paziti da svoje teleskope ne upere prema jednom satelitu planete Uran s takvim nazivom.

Svakako bi trebalo zabraniti i pričanje jednog vica u kojem se pita zašto plavuša pere rublje na dnu mora, a odgovor je da "Ariel pere dubinski".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara