Citroen C-SportLounge: Najava novog modela?

CITROEN će na skorašnjem auto-salonu u Frankfurtu predstaviti još jednu studiju iz SportLounge serije. Projekt francuskog odgovora na sve veći interes za tzv. luksuznim karavanima još je jedan prijedlog automobila bliske budućnosti.

Tzv. Grand Tourer segment još je u povojima, a svoje prijedloge do danas je dalo tek nekoliko proizvođača. Naravno, u sve to se aktivno uključio jedan od najinovativnijih proizvođača pripremivši za jesen vozilo imena C-SportLounge Concept, sportski karavan 2+2 koncepcije.  

Atraktivno skrojeno vozilo prepoznatljivog dizajnerskog smjera nameće se markantnim izgledom i dojmom moći. Najzanimljiviji je svakako stražnji kraj s minimalističkom staklenom površinom, naglašenom stražnjicom i neizostavnim ispušnim otvorima. Neosporna sličnost s Citroenovim kompaktom, modelom C4, mnoge će natjerati na misao da se sprema njegova karavanska inačica, svojevrsni odgovor na kompaktne karavane iz premium segmenta.

Kako god bilo, Citroenov koncept u svakom slučaju karakterizira aerodinamična forma potencirana minimalnim koeficijentom otpora zraka od 0,26. Interijer je inspiriran ergonomijom poznatom iz zrakoplova. Monolitna sjedala pružaju odlično uporište vozaču kojem su sve kontrole u potpunosti podređene.

Kad je riječ o konceptu u Citroenu ne štede. Unutrašnjost je presvučena vrhunskim materijalima, dok obilje svjetla pruža panoramski krov. Dojam prestiža upotpunjen je potpunom multimedijskom opremom i nekonvencionalnim sustavom otvaranja vrata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara