Daniel Day Lewis ponovo se povlači s filma

NAKON pet godina pauze Oscarom nagrađeni glumac pojavio se u "Bandama New Yorka", ali uprkos oduševljenju kritike i publike, izjavio je da odlazi u mirovinu.

Poznat kao perfekcionist s posebnom tehnikom glume Lewis se požalio da nikada nije potpuno zadovoljan nekom snimljenom ulogom jer uvijek misli da je mogao dati više.

Nakon snimanja osjeća se razočaranim i treba mu sve više vremena da to prebrodi.

Zbog toga se ne želi više pojaviti pred kamerama kako bi se posvetio obiteljskom životu. Rođen u Londonu još kao dječak dobiva ulogu huligana u svom prvom filmu "Sunday, Bloody Sunday", ali karijeru nastavlja na kazališnim daskama.

Pojavljuje se u filmovima "Gandhi" i "The Bounty",a za ulogu paraliziranog irskog pisca Christy Browna koji je mogao pisati samo nožnim prstima u filmu "My Left Foot" 1989. godine nagrađen je Oscarom za najboljeg muškog glumca.

Nakon toga se odmara tri godine da bi snimio "Posljednjeg Mohikanca" kojim postiže svjetsku slavu i postaje ljubimac brojnih žena širom svijeta.

Na snimanju filma "Vještice iz Salema" 1996. godine po scenariju legendarnog pisca i nekadašnjeg supruga Marylin Monroe Arthura Millera upoznaje njegovu kćer, ženi se i danas s njom ima dvoje djece.

Prije toga pet godina je bio u vezi s prelijepom francuskom glumicom Isabellom Adjani koja mu 1995. godine rađa vanbračnog sina.

Odbio je glumiti u hit trilogiji "Gospodar prstenova", a za ulogu Billa Koljača u "Bandama New Yorka" predviđaju mu novu nominaciju za Oscara što ga neće pokolebati da se povuče s filma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara