Dvije Kule - film s najviše grešaka od svih nominiranih za Oscara

NESLAVNU titulu filma s najviše grešaka, naravno u konkurenciji ostalih filmova nominiranih za Oscara ove je godine ponio drugi dio trilogije Gospodar Prstenova - "Dvije Kule".

Filmu baziranom na čuvenoj Tolkienovoj knjizi "Gospodar Prstenova" pažljivi su djelatnici sitea moviemistakes.com izbrojali čak 151 grešku, čime je bez problema nadmašio Scorsesejev "Gangs of New York" (32 greške), mjuzikl "Chicago" (13 grešaka) i dramu "The Hours" (samo 6 grešaka).

Najviše grešaka u "Gospodaru Prstenova" odnosi se na kompjuterski generirane scene velikih bitaka, u kojem strijelci ispaljuju lukove bez strelica, a likovi padaju pogođeni nepostojećim strelicama. U sceni koja prikazuje povorku jahača iz Rohana, na licima nekih žena jasno se vidi ruž za usne.

No, to su ipak sitnice usporedive s greškama iz prvog dijela trilogije, u kojem se naprimjer vidi jabuka s naljepnicom iz marketa, kao i automobil koji prolazi u pozadini jedne scene.

Najveća greška filma "Gangs Of New York" je kadar u kojem se vidi poznati bruklinski most, koji je izgrađen tek 1883., godinama poslije perioda u kojem se odvija radnja filma.

U "Chicagu", glavni glumac Richard Gere u jednom trenutku pleše sa šeširom na glavi, dok je u slijedećem kadru šešir misteriozno nestao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara