E-klasa u odabranom društvu

E-klasa u odabranom društvu

IAKO se nije proslavila u izboru za europski automobil godine, u Mercedesu imaju razloga za slavlje. E-klasa je položila EuroNCAP-ov test s odličnim i osvojila pet zvjezdica, dok su ML i Vaneo prošli neznatno lošije osvojivši po četiri zvjezdice.

Pri razvoju nove E-klase Mercedesovi su inženjeri posebnu pažnju posvetili sigurnosti putnika. Iza slogana "Integrated Safety" kriju se nebrojeni proračunu zasnovani na stvarnim situacijama čiji rezultat je jasan: jedan od nasigurnijih automobila u svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u Mercedesu su pokušali simulirati stvarne prometne nezgode i na osnovu njih optimizirati svojstva automobila. Također, pažnja je posvećena i spašavanju putnika iz smrskanog automobila, jer je praksa pokazala da pri jačim deformacijama karoserije do izražaja dolazi teška dostupnost ozlijeđenima.

Mercedes E-klase ima serijski vrlo bogatu sigurnosnu opremu, pa tako uz prednje zračne jastuke posjeduje bočne zračne jastuke i zavjese, zatezače pojaseva posljednje generacije i naravno senzor za detekciju dječje sjedalice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara