Eminem ne dolazi na Oscare jer mu ne daju psovati

TRENUTNO najveća svjetska hip hop zvijezda, Eminem, odbio je doći na ovogodišnju dodjelu nagrada Američke filmske akademije, Oscar, jer mu je poručeno kako će iz svog nastupa morati izostaviti psovke, kojima njegove pjesme obiluju.

Eminemova pjesma "Lose Yourself" iz filma "8 milja" nominirana je u kategoriji najbolje originalne pjesme, ali Eminem se ipak neće pojaviti na dodjeli ove prestižne filmske nagrade.

Naime, organizatori su, u brizi da bi njegov nastup mogao zasmetati brojnoj televizijskoj publici zbog neprimjerenog rječnika (čitaj: gomile psovki), od Eminema zatražili da napravi "čistu" verziju svoje pjesme.

Producent dodjele Oscara, Gil Cates, za britanski tabloid Daily Star izjavio je: "Oscar je show za cijelu obitelj. Ne možemo svjesno dozvoliti emitiranje nečeg za što znamo da će uvrijediti ljude".

Eminem je odbio "čišćenje" svoje pjesme od psovki, te najavio kako se zbog toga uopće neće pojaviti na dodjeli Oscara.

Njegov hit singl "Lose Yourself" nominiran je za najbolju originalnu pjesmu zajedno s pjesmom U2-a "The Hands That Built America" iz filma "Gangs Of New York", te s pjesmom "I Move On" iz filma Chicago.

U istoj kategoriji nominirane su i pjesme "Father and Daughter" iz filma "The Wild Thornberrys" i "Burn It Blue" iz filma "Frida".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara