Fiat Panda pobijedila favorite

U GODINI kad su predstavljeni aduti kao što su novi VW Golf, Mazda 3 i BMW serije 5, teško je povjerovati da će europskim automobilom godine biti proglašen neki drugi model. Čudo se desilo, pobjednik je nova Fiat Panda.

Nakon više od dva desetljeća Fiat je predstavio novu generaciju legendarne Pande i već na startu ostvario veliki uspjeh. 58 specijaliziranih novinara iz 22 europske države prepoznalo je sve vrijednosti modela, kao što su povoljna cijena, funkcionalnost, opremljenost i odlični motori,  i dalo mu prednost ispred svih noviteta, uključujući čak i petu generaciju najpopularnijeg kompakta.

Točno 281 osvojeni bod bio je dovoljan za pobijedu, dok su drugo mjesto podijelili Golf i Mazda 3 osvojivši ukupno 241 bod. Odmah iza njih nalazi se Toyota Avensis, a dalje su redom pozicionirani Opel Meriva, BMW serije 5 i Nissan Micra.

Pandina pobjeda ima dvostruku značaj. Kao prvo, riječ je o prvom slučaju da neki model iz A segmenta odnese pobjedu, a kao drugo, uspjeh Pande bi se mogao odraziti na porast prodaje, što je jedini mogući izlaz iz krize za talijanskog giganta.

U Fiatu su se već navikli na ovakve nagrade. Dovoljno je reći da je talijanski koncern u zadnjih deset godina čak pet puta odnio nagradu. Bili su to Fiat Punto (1995), Fiat Bravo/Brava (1996), Alfa Romeo 156 (1998), Alfa Romeo 147 (2001) i naposljetku Fiat Panda (2004).

Svečana dodjela nagrada bit će se u Parizu 19. siječnja iduće godine.

Konačni poredak:

1.   FIAT Panda             281

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2.   Mazda 3 i Golf V       231
4.   Toyota Avensis         219
5.   Opel Meriva            213
6.   BMW serija 5           144
7.   Nissan  Micra          111

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara