Gobac i Tamara: Sitne svađe vode nas do plesnog savršenstva

GLEDATELJI koji svake subote trče pred male ekrane kako bi uživali u novim vratolomijama sudionika "Plesa sa zvijezdama" i ne slute kroz kakve muke prolaze naši profesionalni plesači radeći s poznatim Hrvati(ca)ma kojima je ovaj projekt prvi doticaj s plesnim cipelicama. Tamara Despot i Davor Gobac glasače su već osvojili osebujnim pristupom plesnoj umjetnosti, koji se prvenstveno vidi u njihovim inovativnim koreografijama, no i najveće face "Plesa" ponekad imaju loš dan. A mi smo upali upravo na jedan od takvih...

Video: Najveći zabavljači showa u strastvenom tangu i razigranom quickstepu

.

"Da bi se nečim bavio, čovjek to mora voljeti i biti nabrijan. Nikad nisam bio plesač, a sad tu moram biti pristojan, držati se uspravno... To ti je isto kao da nekog pošalješ u kombi da prijeđe sve te kilometre i na kutijama u nekoj prčiji svira 'slatka, slatka mala Ramona'! Ne bih to radio da to ne volim", rekao nam je Davor Gobac, frontmen legendarne grupe Psihomodo Pop i jedan od glavnih animatora u novoj sezoni "Plesa sa zvijezdama".

Državna prvakinja Tamara Despot s popularnim je rockerom na probi imala manji okršaj, no oni su, tvrdi popularni plesni par, normalni pa i dobrodošli. "Ne odustajem tako lako  pa neću ni sad. Tako je i s profesionalnim plesnim partnerom, svađe su normalna stvar. Ne bih ovo radila da mislim da smo loši", kaže Tamara Despot, koja se ipak ne nada finalu, ali očekuje da bi ih Gopčev osebujan pristup u natjecanju mogao držati do polufinala.

Gobac konačno "barata tijelom"

"Svi oko nas su nabrijani na nekakve pozicije. Drago mi je što idemo dalje, ali ovo je užasno naporno", smatra Tamara, koja je kod svog plesnog partnera ipak uočila napredak, baš kao i on sam. "Naučio sam se kretati, a to dosad stvarno nisam znao. Nisam znao uopće gdje mi ruke stoje. Kad svaki dan dva mjeseca radiš na tome, neke stvari ipak idu nabolje. Konačno osjećam da baratam tijelom", hvali se Gobac.

Iako na probama daju svoj maksimum, stvari nekad odu u "krivom smjeru" pa dolazi do razmirica koje, na sreću, kratko traju. Prema Gopčevim riječima, najteže je plesati početkom tjedna, jer je to vrijeme kad uči novu koreografiju, a kako tjedan odmiče, sve je sigurniji u korake pa su i probe podnošljivije. Ukoliko prođu sljedeći krug, tjedno će morati pripremati dva plesa, što se poznatom rockeru iz trenutne pozicije čini nemogućim: "Dva plesa?! To mi izgleda i zvuči nadrealno!".

"Gobac je totalni umjetnik, a na meni je da to sve podnosim"

I ptice na granama znaju da je Davor Gobac prilično nemirnog karaktera pa nas je zanimalo kako Tamara s njim izlazi na kraj, tj. koje pedagoške metode primjenjuje u radu na plesnom podiju. "S Gopcem primjenjujem sve živo što sam naučila tijekom studiranja na Kineziološkom fakultetu! Jasno mi je da mu je teško, ali on je stvarno jedan poseban lik. Totalni umjetnik - jedan dan je sav zagrijan, drugi dan mu se ništa ne da, a na meni je da to sve podnosim i trudim se da u svakom trenutku izvučem najbolje od njega", priča nam Tamara.

U subotu će pred publikom i TV gledateljima zaplesati paso doble, a koreografiju pripremaju kao i sve dosad - poštivajući fizičku spremnost i želje Davora Gopca. "S njim najbolje radim kad ga slušam, on me vodi kroz priču, a ja u svemu tome pokušavam pogoditi neku nit", zaključuje Tamara i dodaje kako je, unatoč povremenim nesuglasicama, sretna što je frontmana Psihomodo Popa dobila za plesnog partnera. Sudeći po reakcijama, zadovoljni su i njihovi konkurenti, koji su plesni par Despot-Gobac već u prvoj emisiji proglasili "jedinstvenom i nezaboravnom pojavom".

D.K.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara