Još neobjavljen Harry Potter pronađen na polju

Još neobjavljen Harry Potter pronađen na polju
IZDAVAČI knjiga o Harryju Potteru zatražit će pokretanje istrage jer su kopije još neobjavljenog, petog nastavka o malom čarobnjaku, pronađene na jednom polju u blizini Bungaya u istočnoj Engleskoj.

Izdavač Bloomsbury vjeruje da su primjerci ukradeni iz tvrtke Clays Ltd., koja tiska na stotine primjeraka knjiga o Harryju Potteru, jer su dva izdanja željno iščekivanog novog nastavka pronađena samo 400 metara od nje.

Novi nastavak "Harry Potter and the Order of the Phoenix" trebao bi izaći tek 21. lipnja i očekuje se da će u prodaji potući sve dosadašnje rekorde.

Slučajni prolaznik koji je pronašao knjige navodno je o svemu prvo obavijestio Sun, čiji je novinar preuzeo knjige i namjerava ih vratiti izdavaču Bloomsburyju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sun je izvijestio da ih je, u odvojenom slučaju, u ponedjeljak nazvao čovjek koji je zvučao "sumnjivo" i tražio od njih 25 tisuća funti u zamjenu za prva tri poglavlja nove knjige o Potteru.

Knjige su pronađene bez korica, s posvetom autoričinom 37-godišnjem suprugu, doktoru Neilu Murrayju i njezinoj djeci.

Mali čarobnjak toj samohranoj majci već je donio 280 milijuna britanskih funti, čime je postala bogatija od kraljice Elizabete. Prve četiri knjige prodane su u skoro 200 milijuna primjeraka i prevedene su na 55 jezika u 200 zemalja. U dva filma Harry Potter je zaradio više od 1,7 milijardi dolara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara