Kladioničari: "Gospodar prstenova" gotovo siguran dobitnik Oscara

Kladioničari: "Gospodar prstenova" gotovo siguran dobitnik Oscara
NA SVIM kladionicama, od Las Vegasa do Londona, film "Gospodar prstenova: Povratak kralja" gotovo je siguran pobjednik u ovogodišnjoj utrci za američke filmske nagrade Oscar.

Dok "Seabiscuit" i "Mistična rijeka" imaju izgleda za nagradu, filmovi "Lost in Translation" i "Gospodar i ratnik" ne kotiraju visoko kao mogući dobitnici nagrade, procjenjuje se nakon objave nominacija Američke akademije filmskih znanosti i umjetnosti u utorak.

Glavna favoritkinja za najbolju glumicu je Charlize Theron koja u filmu "Monster" tumači ubojicu, dok zvijezda filma "Lost in Translation" Bill Murray, zajedno sa Seanom Pennom ("Mistična rijeka" ), ima velikih izgleda da dobije nagradu za najboljeg glumca.

U Las Vegasu, gdje je zapravo zabranjeno klađenje na dobitnike Oscara, u kazinu Stardust "Gospodar prstenova" dobio je najveće izglede za nagradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kladionica Landbrokes u Londonu navodi da je čak oklijevala da li da otvori klađenje na "Gospodara prstenova" budući da je prema mišljenju zaposlenih film o Međuzemlju sigurni pobjednik.

Predviđanja na kladionicama u skladu su s glasom naroda. Naime, prema glasovanju na Yahoou, 68 posto glasača je odabralo ep o hobitu, film s 11 nominacija, za ovogodišnjeg pobjednika na dodjeli Oscara.

Kladioničari najavljuju zanimljivu utrku i za najboljeg redatelja.

Naime, prošle se godine Roman Polanski stvorio gotovo niotkuda i osvojio Oscara.

Glavni favorit ove godine je redatelj "Gospodara prstenova" Peter Jackson, no i Sofia Coppola, redateljica filma "Lost in Translation", te Clint Eastwood s "Mističnom rijekom", imaju izglede osvojiti nagradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara