"Briljantna" Lana Banely i "rasplesana frendica" Marko Tolja u finalu Plesa sa zvijezdama!

Foto: HTV

LANA BANELY i Damir Horvatinčić te Marko Tolja i Ana Herceg ušli su u finale ovogodišnjeg Plesa sa zvijezdama. Martina Tomčić i Marko Herceg show su napustili na korak do finala, iako je upravo njima u polufinalnoj emisiji žiri dao najviše bodova. Presudila je publika kojoj su očito draži seksi Lana Banely i šarmantni Marko Tolja. Za finale su Lana i Damir najavili plesanje engleskog valcera, pasodoblea te freestylea, a Marko i Ana tango, jive i disco.

U polufinalnoj večeri su svi parovi plesali po dva plesa, a u pauzi tijekom glasovanja nastupili su Sanja Doležal i Alen Islamović, koji su izveli duet "Obećaj mi". Pjesmu je s 13 godina napisala Sanjina kći Lea, koja je mamu iznenadila ozbiljnošću pjesme. Ponosna Sanja Doležal kazala je kako je njena kći napisala još nekoliko prekrasnih pjesama.

"Bili ste u najmanju ruku briljantni"

Lana i Damir su izveli tango i pasodoble. Elio Bašan im je nakon izvedbe tanga kazao: "Bili ste u najmanju ruku briljantni". Pohvalio je i Laninu crvenu prozirnu dugu haljinu dubokih izreza, rekavši: "Imate tango look, noge su dobre", ali i plesnu izvedbu: "Dali ste ono što se od tanga očekuje". Haljinu je komentirala i Milka Babović: "Ja bih rado da je kraća, jer bih vidjela točno noge. Dojam je dobar, lijepo". Dinko Bogdanić je Lani kazao: "U Damirovim rukama ste prava tango plesačica, čestitam!". Ovog puta je i strogi Davor Bilman bio pun hvale: "Svaka čast". U šali je pohvalio i Lanino pokazivanje drskosti u plesu te se našalio da s tim sigurno nije bilo problema. Iako su u komentarima bili puni pohvala, Lani i Damiru za tango ipak nisu dali maksimalne ocjene već četiri devetke.

Nakon izvedbe pasodoblea Milka je Lani kazala da joj se koji put čini da gleda njenu sestru blizanku, koliko brzo napreduje u plesu. Davora se dojmila koreografija: "Savršen završetak", a pohvalio je i Laninu energičnost. "Pogođen ples. Snažno, dinamično. Čestitam, odlično!", kazao je Elio, dok je Dinko Lanin i Damirov ples opisao kao "vrlo dramatičan, vrlo strastven i arogantan". Ovog puta su i ocjene bile bolje - tri desetke i Davorova devetka.

Tolja quickstep s Anom "plesao kao frendica"

Ana i Marko su prvo izveli quickstep. "Bili ste lagani na nogama", pohvalio ih je Dinko te dodao kako mu se svidio "djetinjasti početak" koreografije. Upravo to se nije svidjelo Davoru: "Vidio sam, onako, dvije partnerice da se igraju...". Milka im je kazala kako bi i sama zapljeskala tijekom izvedbe, što nije običaj, da je bila dio publike, a ne članica žirija. Dodala je kako plesni put nije posut ružama već zahtjeva puno truda, rada i "proklinjanja samog sebe u što sam se upustio i obećanja neću nikad više", što je nasmijalo Marka, jer upravo je to njemu prolazilo kroz glavu tijekom mukotrpnih satova plesa i vježbanja koreografija. "Vidljivo je od početka do kraja samopouzdanje koje imate, karizmatični ste, bili biste dobar šoumen", pohvalio ga je Elio. Žiri im je za izvedbu dao tri desetke i jednu devetku.

Nakon izvedbe cha cha cha, Elio je kazao kako je glazba bila malo atipična, ali mu se dopala koreografija. "Bilo je jako ugodno gledati", kazala je Milka i pritom ishvalila Anine učiteljske sposobnosti. Dinko je, po ne zna se koji put već ove sezone, pohvalio Markov rad bokova, a Davor je kroz smijeh kazao: "Definitivno nisu pisale dvije frendice ovaj put", na što mu je Marko uzvratio: "Nadam se da nisu ni dva frenda". Za izvedbu su dobili najlošije ocjene u polufinalnoj emisiji - tri devetke i osmicu.

"Oduševljen sam motorom, ali karoserija je kao da vas je netko malo očešao na parkiralištu"

Martina i Marko prvo su otplesali slowfox. Iako je naveo da je oduševljen izvedbom, Davor nije mogao bez zamjerki: "Ako su vam noge motor, onda sam oduševljen motorom, ali karoserija je kao da vas je netko malo očešao na parkiralištu, a ta karoserija je lijevo rame koje je povremeno iskakalo". Dok su svi umirali od smijeha, Davor je izjavio: "Kad sam bio mali, želio sam biti prodavač automobila". Dinko ih je pohvalio: "Lijepo vas je bilo gledati, svakom emisijom sve bolji i bolji", a s time da je izvedba bila odlična su se složili i Elio i Milka. Žiri im je dodijelio tri desetke i devetku.

Nakon izvedbe quickstepa, Dinko im je rekao: "Duhovita koreografija. Vrlo lijepo, dobri koraci. Same pohvale". "Očito i ovaj zoološki vrt kojeg možete otvoriti nakon svih ovih plišanih životinjica koje ste dobili govori o tome kakvi ste bili", kazao je Davor, a potom je Marku kazao da je "pokazao da zna upravljati velikim instrumentima", na što je Martina prasnula u smijeh. Naime, na početku koreografije su zasvirali kontrabas. "Imate fantastično dobre zglobove", kazao je Elio Martini i potom dodao kako si je dala puno truda te kako Marko bez nje ne bi uspio sam. "Mene ste prevalili oboje svojom koreografijom", kazala je Milka. I za ovu izvedbu su Martina i Marko dobili tri desetke i devetku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara