Madonna vs. Mariah: Počeo dvoboj na svjetskim top listama

MADONNA je singlom "4 Minutes" s novog albuma "Hard Candy" oborila rekord s najviše pjesama na Billboardovoj ljestvici top deset singlova čime je s trona skinula velikog Elvisa Presleya koji je do sada prvo mjesto držao sa svojih 36 pjesama. O sličnim se ambicijama, barem što se napada na ljestvice tiče, izjasnila i Mariah Carey, jedna od miljenica američke, ali i britanske publike čiji je album "E=MC2" izašao u isto vrijeme kad i Madonnin "Hard Candy", pa se dogodilo očekivano - velika utrka "kraljice popa" i "kraljice glasa".

Na pitanje misli li da će prodati više albuma od Madonne, Mariah Carey nedavno je odgovorila kako je "nije briga jer je ona pjevačica koja samo snima glazbu i pritom se odlično zabavlja". Dvije su se zvijezde nekoliko puta međusobno i prozvale - 1996. godine Mariah su isprovocirali novinari pa je na jednoj pressici priznala kako joj "smeta što se jedna trećerazredna pjevačica poput Madonne u svijetu tako visoko probila". Dvije godine nakon toga u javnosti se sarkastično zapitala: "Nije li Madonna već gotova?". Madonna je odbila komentirati provokacije Mariah Carey a loše odnose nisu popravile ni do danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Floskula kako "sve što Madonna napravi je alfa i omega svjetske pop glazbe" drži vodu jer se njezin novi album "Hard Candy" nalazi na prvom mjestu britanske top ljestvice albuma, dok je, primjerice, novi album Mariah Carey tek na trećem mjestu iste ljestvice iako je do ovog tjedna držala uvjerljivo prvo mjesto. Isto tako, Madonnin već spomenuti singl "4 Minutes" trenutačno se nalazi na prvom mjestu britanske ljestvice singlova što je već treći tjedan da drži najvišu poziciju. Da Madonna zna što radi dokazuje činjenica kako se njezin novi album "Hard Candy" nalazi na samom vrhu razno raznih ljestvica u preko 25 zemalja diljem svijeta.

L.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara