Magazin organizacijskom greškom "ukrao" nagradu Jeleni Rozgi

Na godišnjoj dodjeli nagrada u organizaciji Media Servisa i "najrelevantnije nacionalne top liste" HR Top 20 nagrada za "Oprosti mala" dodijeljena je grupi Magazin, a preuzela ju je nova pjevačica Ivana Kovač, osoba koja ima najmanje veze sa spornom pjesmom. Mnogi estradni znalci pitali su se kako je moguće da se agilnim organizatorima dogodio takav propust, no oni su to odlučili jednostavno - ignorirati.

Voditelj i urednik emisije HR Top 20 Goran Kurjak, zamoljen da nam objasni o čemu se radi, rekao je da je pod izvođača pjesme za vrijeme njenog emitiranja u emisiji bila potpisana grupa Magazin, pa su njima i dodijelili priznanje.

Činjenicu kako tantijemi (autorska prava od izvođenja pjesme, u ovom slučaju za vokal) idu Jeleni Rozgi, a ne grupi Magazin, Kurjak je za Index prokomentirao riječima: "Ma boli me briga!"

Za komentar smo zamolili i Tončija Huljića, koji u cijeloj priči također vidi sramotni organizacijski propust. "Ta je priredba bila puna pogrešaka, nagrada je trebala pripasti Jeleni Rozgi, a ne Magazinu. Potpuno su neprofesionalni, pa valjda misle - jedna pogreška manje, više", kaže Huljić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Jelena Rozga je na prošlogodišnjoj Dori nastupila s dvije pjesme - "Ne zovi me Marija" pod svojim imenom, te "Oprosti mala" s Magazinom. Dvjema pjesmama u jednoj večeri po mnogima je "platila" svoj plasman, jer su glasači skloni njoj bili "razapeti", pa su glasovi podijeljeni na dvije spomenute pjesme čime su uvelike umanjene šanse za dobar plasman s ijednom od njih.

"Oprosti mala" je bila zadnja pjesma koju je Jelena otpjevala s Magazinom, i to isključivo zato jer popularna splitska grupa tada još nije pronašla Jeleninu zamjenu. Kako je publika izvrsno primila pjesmu, puno bolje od "Ne zovi me Marija", Rozga je u dogovoru s autorom, Tončijem Huljićem, "preuzela" skladbu te čak tako nazvala svoj album prvijenac, a "Oprosti mala" se na njemu nalazi u dvije verzije.

Eto, "najrelevantnija hrvatska top ljestvica" ne vodi dovoljno računa o tome kome i za što daje nagradu, a urednik i "mozak" emisije, na zamolbu da nam razjasni problem, jednostavno odmahuje rukom. Ako su toliko relevantni, zašto nisu i točni, ili barem iskreni, pitamo se.

D.K.
Foto: MAPE/M.P.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara