Najnovije ponude iz Generalturista

GENERALTURIST je otvorio dvije nove poslovnice, a najveća zanimljivost iz turističke agencije zasigurno su aranžmani vezani za Bozić, doček Nove godine i skijanje.

Nove poslovnice u Buzinu i Sarajevu

Uz postojećih 17 poslovnica i ured u Ljubljani, Generalturist je na kraju 2003. godine otvorio dvije poslovnice u Buzinu i Sarajevu, a za 01.02.04. previđeno je otvaranje nove poslovnice u Šibeniku.

Nakon dovršenog procesa vlasničkog restrukturiranja kojim je 100% vlasnica postala Maja Pećarević, u Generalturistu i Budget rent-a-caru pristupilo se povezivanju poslovnica. Zajednički nastup, sada na istoj adresi, ove sestrinske firme imaju u Puli, Poreču, Opatiji, Zadru, Karlovcu, Slavonskom Brodu, Varaždinu, Osijeku, Buzinu i Sarajevu, te uskoro u Dubrovniku.

Zajednička poslovnica u Buzinu, započela je s radom 01.12.03., a prvenstveno je namjenjena pružanju usluga korporativnim klijentima. Novoj poslovnici u Sarajevu poslovna su putovanja također prioritet, a cilj je i što veći udio na tržištu u prodaji odmora na Jadranu, koji spadaju među najtraženija putovanja u BIH.

Generalturistov "Sportski duh"

U 2004. godini Generalturist najavljuje programe za odlazak na Olimpijske igre u Ateni i na Europsko prvenstvo u nogometu u Portugalu, a već su obavljeni i prvi pregovori za organizaciju putovanja na Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj 2006. godine.

Za EP u nogometu u Portugalu od 12.06.-04.07.04. planiramo postaviti više vrsta putovanja avionom i autobusom: program za sve tri hrvatske utakmice u grupi, program za prve dvije (sa Švicarskom i Francuskom) i druge dvije utakmice (s Francuskom i Engleskom), te jednodnevne charter programe za utakmice sa Švicarskom (13.06.), Francuskom (17.06.) i Engleskom (21.06.).

Programi putovanja na Olimpijske igre već su spremni, no s početkom 2004. godine očekujemo povoljnije uvjete putovanja koji će sniziti za sada prilično visoke cijene programa. Najviše interesa za odlazak u Atenu pokazuju firme u vidu incentive putovanja, ali upita imamo i od grupa navijača.

Generalturist je službena agencija 35. Europskog seniorskog prvenstva u boksu koje će se održati u Puli od 17.-29.02.04.

Zima 03. / 04. : Božić, Nova godina i skijanje

(Pred)božićna putovanja
"Predbožićna" putovanja (Adventi, Shopping u Londonu i New Yorku) traženija su od Božićnih putovanja u Rim i Pariz, pa tako, primjerice na programu Advent u Beču, bilježimo 15% više putnika nego lani u isto doba.

Doček Nove godine
Trend je dočeka Nove godine u Hrvatskoj, a Generalturistu trenutno ima 28% više prodanih aranžmana u zemlji nego prošle godine.

Najtraženije su destinacije Dubrovnik, Crikvenica, Opatija, Poreč i Plitvice. Najpovoljniji aranžman je doček Nove godine u Crikvenici gdje tri noćenja i svečana večera koštaju kn 800.

Dočeci Nove godine u inozemstvu u ovom se trenutku rezerviraju neznatno slabije nego lani, a značajniji porast rezervacija očekujemo s drugim i trećim tjednom mjeseca prosinca, jer domaće tržište već tradicionalno reagira "u posljednji trenutak".  Trendovi su slični prošlogodišnjima: najviše se traže povoljna putovanja autobusom u Prag, Beč i Budimpeštu čija se cijena kreće oko kn 1.500.

Novost u odnosu na prošlu godinu su već u studenom rasprodani aranžmani za Egipat (8 dana zrakoplovom kn 7.500) i za Lisabon (4 dana zrakoplovom kn 5.490), a neuobičajeno je velik interes vladao i za Istanbul, no putovanje je stornirano zbog sigurnosne situacije u tom gradu.
Dobro ide i prodaja aranžmana za doček Nove godine u Parizu (6 dana autobusom kn 2.290 ili avionom 4 dana kn 4.890), Rimu (4 dana avionom kn 4.590), na Azurnoj obali (4 dana autobusom kn 2.250) i u Toskani (4 dana autobusom kn 2.680).

Skijanje
Prodaja skijaških aranžmana i dalje je u porastu u odnosu na prošlu sezonu, pa tako s Generalturistom ove godine putuje oko 30% više skijaša nego lani.

Trenutno je prodano oko 7.000 aranžmana, a najbolje su prodane destinacije: Kronplatz, Bad Kleinkirchheim, Nassfeld, Zell am See/Kaprun, Predazzo, Bad Hofgastein, Kranjska Gora… Najveći porast u odnosu na prošlu godinu (35%) ostvarujemo na francuskim destinacijama od kojih je najtraženiji Tignes, Val Thorens i Les Deux Alpes.

U studenom su otvorili prodaju za skijanje u BIH, za koje vlada veliko zanimanje, prvenstveno zbog povoljnih cijena i blizine, a cijene se na Jahorini kreću od kn 1.310 naviše.

Kulturni turizam
U suradnji s Muzejem za umjetnost i obrt, Generalturist je pripremio programe posjeta izložbi Secesija u Hrvatskoj 12.12.03.-31.03.04., za domaće (individualni i grupni posjeti za škole, fakulteti, institucije, tvrtke…) i bliže receptivno tržište (Austrija, Slovenija, BIH).

Domaćem tržištu nude se mahom vikend programi, smještaj s više razina cijena u zagrebačkim hotelima i besplatno vođenje kroz postav izložbe.

Generalturist: Sponzor mediteranskog okusa

S početkom 2004. godine, svi putnici na Generalturistovim putovanjima autobusom dobivat će Montana sendvič i Jana vodu. Nova dodana vrijednost generalturistovim uslugama, rezultat je podrške akciji kupovanja (i promocije) hrvatskih proizvoda, odnosno zdrave domaće hrane, pa je tako u suradnji s Montana sendvičima, kreiran i novi okus – sendvič Dalmatino. 

Opširnije: www.generalturist.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara