Nakon što se otkrilo da Vrdoljak duguje lovu za Generala Twitter preplavile fore

Nakon što se otkrilo da Vrdoljak duguje lovu za Generala Twitter preplavile fore
Foto: Press/Twitter

NAKON što je otkriveno da su producenti filma i serije General ostali dužni brojnim osobama i tvrtkama koje su sudjelovale u snimanju, ekipa na Twitteru ne prestaje se baviti tom temom.

"Ovo da se glumcima u Generalu nisu isplatili honorari je sramota. Pa bar se u Hrvatskoj uvijek imalo novaca za one koji su glumili da su branitelji", započeo je Domagoj Zovak.

"U odjavnoj špici masa ljudi s prezimenom Vrdoljak, oni sigurno nisu čekali na isplatu", "Drugim riječima, Vrdoljak im duguje Gotovinu za Generala", nadovezali su se drugi s forama na račun Vrdoljakovog duga.

"U tužbi koja slijedi bilo bi mjesta i za tvrdnju da im je Vrdoljak uništio karijere jer Navojec, Bitorajac i Nadarević izgledaju i glume na razini RTL-ove Sudnice", smatraju neki.

"General je klasična rvacka priča čini se", zaključilo se.

I forumaši raspravljaju o neisplati honorara. "Na kraju će ispast da ih je Kaufland tužio jer su snimili krivu reklamu pa pare otišle u nadoknadu štete", "Zakazali biznismeni iz Australije", šale se ondje.

O neisplati je za Index progovorio glumac Goran Navojec.

"Moj će odnos s producentima filma i TV serije General, odnosno Kiklop filmom, nažalost imati sudski epilog jer mi ni nakon dvije i pol godine od završetka snimanja te jednako dugog isteka roka za uplatu još uvijek nije isplaćen dio honorara. Isplaćeni sam dio, pak, čekao točno dvije godine. Nisam u tome usamljen. Moj uvaženi kolega i prijatelj, gospodin Mustafa Nadarević, bard hrvatske kinematografije i kazališta, također još uvijek čeka svoj novac. Ima nas još, ne samo iz glumačkog sektora: tu su scenograf Mario Ivezić, tvrtka Gripfilm, zadužena za scensku tehniku, Mario Knezović, koproducent za Bosnu i Hercegovinu, Ivan Maloča iz tvrtke Interfilm, čije su kamere snimale Generala...", napisao je za Index ranije.

Inače, Antun Vrdoljak je potpisan kao scenarist, redatelj i koproducent. Drugi je Goran Višnjić, koji u seriji glumi Antu Gotovinu. Izvršni producent je Antunov sin Andrija Vrdoljak, a seriju i film potpisuje tvrtka Kiklop film, s Hrvatskom radiotelevizijom. Prema podacima iz sudskog registra, vlasnici Kiklop filma su Antun i Andrija Vrdoljak, koji je i direktor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara