Nina Morić i Fabrizio Corona utajili tri i pol milijuna eura poreza?

TALIJANSKA porezna uprava pokrenula je istragu o financijskim pitanjima nekoliko slavnih Talijana, među kojima su se našli Hrvatica Nina Morić i njezin suprug Fabrizio Corona, za koje talijanska vlada sumnja kako su utajili preko tri i pol milijuna eura poreza. Pod istragom su neke tvrtke s kojima su Corona i Morić poslovali, te se sumnja da su porez utajili preko istih, a talijanski istražni tim navodno je svu kompromitirajuću dokumentaciju već zaplijenio, zapečatio i dostavio sudu, gdje bi se priroda tajanstvenih poslovnih transakcija trebala razsvijetliti.

Talijani su istragu pokrenuli nakon što je bivši Coronin poslovni suradnik, Marcllo Silvestri počeo "lajati" u javnosti o financijskim transakcijama koje je dogovarao s poznatim parom, a osim protiv Nine i Corone istraga je pokrenuta protiv još troje moćnih talijanskih biznismena. Nina i Corona su pod "budnim okom policije" navodno živjeli u razdoblju između 2006. i 2007. godine, kada je talijanska policija, osim što je pratila Coronu zbog ucjene i iznude novaca, na oku držala i njegovu lijepu suprugu, koja je podrijetlom Hrvatica. Policija je osumnjičila i poznatog Coroninog poslovnog partnera, pripadnika talijanskog jet seta, Lelea Moru, da je između 2004. i 2006. godine, u razdoblju od samo dvadeset i četiri mjeseca utajio četiri milijuna eura poreza.

Fabrizio čest gost policijskih postaja i zatvorskih ćelija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije prvi skandal u koji je Nina Morić upetljana, posredstvom svojeg supruga, koji je već odležao neko vrijeme u zatvoru, 2007. godine kada je bio pod istragom zbog ucjene i iznude novaca. Corona, bivši paparazzo, Andrea Carboni i Stefano Silvestri su "spajali" djevojke s poznatim ličnostima koje su uvlačili u neugodne situacije, a potom iz poznatih izvlačili novac u zamjenu za fotografije i njihovu šutnju. Na njegovoj "platnoj listi" bili su i poznati nogometaši poput Francesca Tottija, Alberta Gilardina, Francesca Coca i Christiana Vieria, te druge slavne osobe. Talijanski mediji navode kako je Corona ucjenjivao i Melissu Satu, Elisabetu Canalis te Barbaru Berlusconi.

Nina i Fabrizio naslovnice talijanskih medija često pune skandalima - Fabrizio je čest gost policijskih postaja, ali i zatvorskih ćelija, a u zadnje vrijeme sve se češće šuška kako Nina i Fabrizio planiraju pokretanje (još jednog) tabloida. Coronine poslovne planove Nina, koja je nedavno posjetila Hrvatsku, kada je u Opatiji vodila Radijski festival i bila jedna od glavnih zvijezdi istog, nije htjela komentirati. "O Fabriziovim poslovima ja ništa ne znam, to ćete morati pitati njega", Nina je tada izjavila okupljenim medijima i otkrila kako je u zadnje vrijeme "puca" nostalgija te kako planira kupiti kuću u Hrvatskoj.

V.V.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara