Odgovor na Šprajcovo pitanje o Ani Brnabić zapravo je grozan

Odgovor na Šprajcovo pitanje o Ani Brnabić zapravo je grozan
Foto: RTL

VIJEST da srpska premijerka  Ana Brnabić (43) i njena partnerica, liječnica Milica Đurđić uskoro postaju roditelji proširila se Balkanom te potegnula pitanje roditeljstva u istospolnim zajednicama.

Voditelj RTL-a Zoran Šprajc našao se na meti kritike zbog loše šale oko toga hoće li Brnabić djetetu biti mama ili tata, a odgovor je poprilično tužan.

Naime, pitanje roditeljstva u istospolnim zajednicama u Srbiji uopće nje zakonski regulirano. Srbija nema zakon o istospolnim zajednicama koji bi trebao dati odgovor na brojna pitanja u odnosima istospolnih partnera.

>>>Šprajc odgovorio na optužbe da je homofob zbog komentara o srpskoj premijerki<<<

>>>Šprajc objavio novi komentar o premijerki Srbije, fanovi bijesni: "Odvratan si"<<<

"Milica će biti majka i u polju gdje stoji otac bit će prazno. Ana nema nikakva prava. Samo je pitanje hoće li ona iskoristiti svoje privilegije i veze, ali tu se ne može ništa pravno napraviti. Ako se Milici nešto desi, dijete ide njenim roditeljima. Ana je tu nitko i ništa. Postoji opcija da se Milica porodi izvan zemlje, u državi koja priznaje istospolna partnerstva i dvije majke. Ali za tu opciju već nemam dovoljno informacija", rekao je za Nedeljnik Predrag Azdejković, predsjednik Gej lezbijskog info centra i urednik magazina Optimist.

Dodao je da je postojala inicijativa da roditelji imaju prava unaprijed odrediti kome će pripasti na odgajanje ako im se nešto dogodi. Da se to ostvarilo u Srbiji, Milica bi mogla prebaciti materinska prava na Anu.

>>>Optužbe da je Šprajc homofob okupile su najgori talog društva<<<

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara