"Pa to mobitel može maknuti": Gledatelji uočili tri nevjerojatna gafa u Generalu

"Pa to mobitel može maknuti": Gledatelji uočili tri nevjerojatna gafa u Generalu
Foto: HRT

SPRDNJE na račun treće epizode Generala ne prestaju, a na forumima još prikupljaju bizarne gafove koji su se zaredali u sinoć prikazanom nastavku na HRT-u.

Najviše se priča o reklamama koje su uletjele u "1991. godinu", poput one za Kaufland ili Vip na jumbo plakatu koji se vidi dok se filmski Gotovina vozi u automobilu.

"Meni je neshvatljivo da se u filmu od nekoliko milijuna kuna u prvom planu vidi reklama Kaufland, ili desetak modernih zgrada koje nisu bile ni u planovima devedesetih...", čude se gledatelji na forumu. "Pa jebote ovo se u bilo kojem programu za montažu makne u sekundi, pa to na mobitelu mogu maknuti", ljutili su se neki.

A osim te dvije reklame, neki su uočili i ogromnu staklenu zgradu jednog osiguranja koje u devedesetima, naravno, nije moglo postojati.

"Reklama za Kaufland i Vip mi je promakla, ali nije mi promakla ogromna moderna staklena zgrada Agram Life osiguranja, koju niti ne bi trebalo u obradi micati, dovoljno bi bilo samo malo pomaknuti kadar u lijevo", uočili su treći.

Reklame nisu jedini gafovi.

"Lik taksist hladno kaže 'primam sve samo ne srpske dinare?!'. Godina je 1991., jedino sredstvo plaćanja je bio dinar do kraja godine i u Hrvatskoj, kakav srpski dinar?!" u nevjerici su forumaši.

"Moram priznati da sam osobno od ovoga očekivao da bude katastrofalno i negledljivo smeće u svakom pogledu. Ali nisam očekivao da bude još gore od toga. Onaj tko je dao pare za ovo zaslužuje momentalni otkaz", zaključili su neki.

Što je ekipa na Twitteru zaključila o trećoj epizodi Generala, možete pogledati ovdje.

U trećoj epizodi Ante Gotovina dolazi u Hrvatsku te organizira obuku dragovoljaca. Upoznaje i Janka Bobetka, kojeg glumi Mustafa Nadarević. Gotovina vodi manju diverzantsku jedinicu čiji je zadatak onemogućiti prodor tenkova i tako kupovati vrijeme dok se hrvatska vojska ne naoruža. U ovoj epizodi je i ranjen.

Inače, film, koji je svoju premijeru imao ljetos na Filmskom festivalu u Puli i pobrao mahom negativne kritike. pa bi zaista bilo čudno da je serija prošla bolje kod gledatelja. 

Pogledali smo ga još tada i zaključili da je staromodan, na momente neizdrživo patetičan, prepun klišeja i unakažen više nego nespretnom montažom. 

"Gotovina većinu vremena zvuči i djeluje kao da nije s ovog planeta niti iz ovog vremena. Gotovo bezgrešno biće koje kroz kaos ratišta prolazi neokrznuto ovozemaljskim. Njegovi trenuci slabosti rezultat su njegove anđeoske dobrote, nesebične potrage za pravdom i želje da nakon rata napokon pronađe mir i ljubav. Tu i tamo ode u akciju i kokne par četnika, ali većinu vremena lebdi pola metra iznad tla i sporadično sipa citate, životne filozofije ili se pak u domoljubno-pjesničkom ushitu divi prekrasnom hrvatskom krajoliku", napisao je naš Hrvoje Marjanović nakon što je film odgledao u Puli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara