Pušači, ne prekidajte na Novu Godinu

UOBIČAJENA novogodišnja odluka pušača je da prestanu pušiti, no studije pokazuju kako bi bilo bolje da pričekaju do veljače, objavili su mediji u ponedjeljak.

"Mnogi olako shvaćaju prestanak pušenja. Zauvijek prestati vrlo je teško", rekao je profesor psihologije Pal Kraft sa Sveučilišta u Oslu.

"Želite li uspjeti u tome, morate se dobro pripremiti", istaknuo je Kraft dodavši kako pušači koji su odluku o prestanku pušenja donijeli uoči Nove Godine imaju iza sebe tri do četiri neuspjela pokušaja.

"Umjesto toga recite zbogom cigaretama u veljači", poručuje profesor Kraft i savjetuje kako bi bilo najbolje odrediti rok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norveški pušači silno žele prestati pušiti, no problemi nastaju tek nakon takve odluke", dodao je profesor koji tvrdi da su pušači u toj fazi još itekako psihički i fizički ovisni o nikotinu.

Ispitivanje javnosti pokazalo je da sedam od deset norveških pušača želi prestati pušiti. Svaki peti neuspješno se pokušao riješiti navike na Novu Godinu, a mnogi od njih pokušali su to učiniti nekoliko puta.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara