Pušiona: Gospodar prstenova

KAD ODGLEDAŠ Gospodara prstenova – dvije kule u ženskom društvu, nakon filma ozbiljno počneš razmišljati o prekidu veze, bez obzira što nije ni počela još. Jer, jebiga, imao si neke planove, a ona se zaljubila u Aragorna.

I sad ona uživljena prepričava sve ono što si gledao prije sat vremena, a tebi nekako crnjak priznati da ti je bilo dosadno i da su najjači dojam na tebe ostavili efekti. Ono, dobro je sve to snimljeno, ali priča, priča mi nikako ne paše. Sve nešto ofucano, sukob dobra i zla, onda romantika do bola, pa svi za jednog jedan za sve, pa junačke smrti i blabla.

Jebiga, u zadnjih desetak godina sam se praktično uvjerio da sve to sa stvarnošću ima veze koliko i hod pekinške patke s ruskom književnošću.

Onda ona kaže: "Pa to je bajka." Ja kažem: "OK, ali draža mi Crvenkapica." Tu se već nasluti početak kraja veze koja nije ni počela.

Onda se baciš na razmišljanje. Što je to u Aragornu da žene okidaju na njega? Idemo redom.

Princ je. E, ali nije samo obični princ nego princ koji do prije nekog vremena nije ni imao pojma da je princ pa se ne preserava. Ukratko, sasvim normalan lik koji je uz to i princ. Mislim, valjda je princ. Nisam čitao knjigu pa nemam pojma, ali nekako naslućujem.

Ratnik je. Jebiga, treba najprije obraniti zemlju, pobijediti zlo pa se onda koncentrirat na potencijalnu obitelj. A agresivan muškarac=kurac u erekciji. Ovo je iz neke knjige, da me ne bi optužili za sirovost. Na tom principu je i Thompson svojevremeno osvojio ženski dio publike. Kao, dugokosi mladić s puškom brani dom. I još pjeva uz to.

Voli djecu. Ono, poginuo bi za Froda. Ponaša se prema njemu kao prema mlađem bratu ili izvanbračnom sinu kojeg je upoznao nakon puno godina, a koji se lagano navukao pa će mu on pomoći da se skine. Mislim, navukao se na prsten.

Ima davnu neprežaljenu ljubav. Liv Tyler iz prošlog nastavka. Istina, cijela ta priča s njom nije imala nikakvog smisla. Nisu čak bili ni iste vrste što je više nego dovoljno da priča o nemogoćuj ljubavi upali. Ali, jebiga, on ima njen broš i da mu se ne znam koja sad ide uvalit, dotakne broš i moš ga jebat. Kao, vjeran unatoč činjenici da ta ljubav nema nikakvog smisla.

I, zadnje, izgleda kao napadač Juventusa. Ono, fudbalerka i bradica. A nogometaši su, zadnje vrijeme, kažu u Kliku, face broj jedan.

I, sad, normalno da će te ženska otkantat kad nakon filma provališ da ti je Golum najdraži lik. Ono, sjeban od prstena do kraja. Šizofrenični djanki sa samo jednim ciljem – doć do prstena.

I onda još padne na priču koju uvaljuju okorjelim djankozama u komunama. Ovo znam iz prve ruke. Dakle, kad djanki, nakon par mjeseci pomisli da je krajnje vrijeme da ode iz komune, a ovi procjene da mu je malo rano, dodjele mu nekog klinca da ga pazi. Onda ovog starijeg puknu očinski osjećaji pa ostane tu sve dok se ne uvjeri da klinac može bez njega. Usput se i skine. Ovdje to neće biti slučaj jer za Goluma nema spasa.

I tako sam kontemplirao o Gospodaru prstenova i bio sve uvjereniji da knjigu neću ni čitat, a imao sam to u planu, jednog lijepog dana. Mislim, malo sam star i rođen na krivim prostorima da bih pušio podjelu na dobro i zlo.

Ako ne znate o čemu pričam, pokušajte zamisliti nastavak Gospodara prstenova. Zvao bi se "Izgradnja civilnog društva u Međuzemlju."

                                 denis_lalic@yahoo.com

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara