Pušiona: Ljetni ulet obični domaći

LJUBAV, to je smisao života. Ovu rečenicu ste vjerojatno čuli više puta – na ulici, na televiziji, na radiju, na engleskom, u crkvi, a možda ste je i pročitali u nekoj knjizi.

Međutim, činjenično gledano, nema točne definicije ni ljubavi, ni smisla, ni života tako da se nikakvim metodama ne da provjeriti da li je ta izjava točna. Radi se, dakle, o nečem u što se može i ne mora vjerovati. Odluka je na vama.

Sa seksom je stvar malo drukčija. Zapravo, dosta drukčija. Ni u šta se tu ne treba vjerovati, lako se definira i sve je, recimo to tako, puno opipljivije nego kod ljubavi. Ukratko, seks je za one koji ne vjeruju nego znaju.

Naravno, jedno ne isključuje drugo tako da postoji niz međustanja, ali u principu, kad se govori o muško-ženskim odnosima, govori se ili o jednom ili o drugom.

Međutim, bili vi vjernik u ljubav ili onaj koji zna, ne možete pobjeći od prvog susreta, od onog momenta u kojem vi prilazite njoj (hrvatski: uletavate) i očajnički se trudite ne ispasti totalni kreten nego kreten samo toliko da ona ipak pristane s vama otići na kavu, sladoled, kolače, lizalicu, joint, šampanjac u jahti i film, kurac-palac...

Opet, priča se, zadnje vrijeme je njima baš simpatično uletavati nama, ali čekanje tog momenta je ipak prevelik rizik.

Kako, eto, stiže ljeto, opisati ćemo vam par razrađenih i testiranih metoda plažnog uletavanja kako se ne biste s mora vratili suhog piše.

S obzirom na tešku gospodarsku situaciju u zemlji, trudit ćemo se da uleti koje ćemo opisati ne iziskuju velike troškove. Čisto da se na kraju ljeta ne možete vaditi izjavama tipa "Sve padaju na lovu i aute." ili "Tip je imao helikopter pa mi je skupio komada pred nosom."

1. Ulet gitarom

Radi se o jako jeftinoj metodi koju su koristili čak i naši stari. A o tome da tradiciju ne valja odbaciti tek tako, govori i činjenica da ovaj ulet nikad ne zakaže, a uz to traži jako malo truda i nije tehnički prezahtjevan.

Dakle, treba vam gitara i frend koji je zna svirati. Nije nužno da bude Hendrix, dovoljno je da zna odsvirati više od pet pjesama pa ih može ponavljati cijelu noć. Zatim, nije preporučljivo da vi budete taj s gitarom jer vam neće biti baš praktično istovremeno svirati i uletavati okupljenoj publici. Vi budite zaduženi za limenke piva ili nekoliko boca vina koje ćete nuditi interesantnim primjercima iz publike.

Ulet se prakticira noću u gradićima s kampom koji imaju lošu vanpansionsku ponudu (čitaj: nema noćnih klubova, a kafići rano zatvaraju). Metoda ne zakaže ni kad grad ima nekakav noćni život zato što su, statistički, barem četiri komada u kampu jer su tek doputovali ili sutra odlaze ili im mama ne da u grad...

Dakle, oko ponoći s pivom ili vinom dolazite na plažu pored kampa, podmitite pivom čuvara ili dođete s mora, instalirate se na pijesak i ovaj počinje svirati. Vi slušate i bacate kamenčiće u more, gledate zamišljeno prema pučini, pjevucakte. Kao, ponio vas romantičan moment. Nakon maksimalno petnaest minuta, dolaze prva dva komada, nakon još pet minuta sljedeća dva i publika se lagano skuplja. Nakon sat vremena, imate čak i mogućnost izbora. Bitno je za naglasiti da imate samo taj sat vremena za upoznavanje i prvi dojam  jer gradićem već kruži vijest da netko svira na plaži pa dolazi lokalna konkurencija, a ona zna biti zeznuta i sklona agresiji.

Kako ovaj ulet, u principu, ne zakazuje, dobro je sa sobom ponijeti kondome i veliki ručnik kako biste se u pravom momentu mogli izgubiti negdje u tami. Poželjno je ponijeti i rezervnu bocu vina ili joint, ovisno o afinitetima. Dalje valjda znate sami.

2. Ulet brodom

Ulet brodom, kao i onaj gitarom, spada u skupinu uleta "Mediteran kakav je nekad bio" i poput njega daje jako dobre rezultate.

Kod ovog uleta vam ne treba ni taj frend, osim ako ste u ulozi gosta. Onda vam lokalni frend jako dobro dođe dok rješavate brod.

Da razjasnimo par stvar. S tim brod, ne mislimo na jahtu ili gliser, mada nemamo ništa protiv, dapače. S tim možete uletati čak i zvijezdama domaće estrade pa ih pozvati na šampanjac u kabini i film na što će one, kako pokazuju dosadašnja iskustva, reagirati oduševljeno. Mislimo na drveni brodić, kajić ili barku koju se, ako već nemate lokalnog frenda, da i iznajmiti.

Kad rješite brod, ostalo je poprilično jednostavno. Dođete s mora pred plažu i parkirate izvan zone za kupače. Ako nije označena, slobodno uđite među njih samo ugasite motor prije da ne bi došlo do uleta u pravom smislu riječi. Prije ulaska pikirajte mjesto s komadima koji vam djeluju zanimljivo.

Nakon toga se nezainteresirano igrate ribara kojeg, eto, ne zanimaju sve te kupačice ili iziđete iz broda i, kao, mučite se s privezivanjem pa komada pozovete da vam pomogne. U znak zahvale, ponudite im đir brodom. Dalje znate.

Ako ste se odlučili za ribara, onda ih, kao, upozoravate da su udice u blizini pa tako počnete konverzaciju i opet im ponudite đir brodom. Dalje opet znate. I jednu i drugu metodu pokušavate dok ne upali, a ako niste baš apsolutni kreten, upalit će barem jednom dnevno. 

Kad se igrate ribara, morate paziti da nema klinaca u blizini kako vam njihov tata ne bi uvjerljivim metodama dao do znanja da vas s udicama ne smatra poželjnim u njihovoj blizini.

Ovaj ulet da se kombinirati s uletom gitarom. Dakle, kad padne noć, uplovite u kamp i svirate na brodu. Znamo, zvuči kao karikatura, ali garantiramo da će se nakon desetak minuta oko vas okupiti hrpa potencijalnih putnica. Onda opet ponudite đir brodom i dalje znate.

3. Piciginaški uleti

Za one koji ne znaju, picigin je jako jednostavna igra u kojoj sudjeluju bar tri igrača, a igra se tako da se poslože u plićaku i nabacuju jedan drugom lopticu. Dakle, treba vam loptica (najbolja je teniska) i minimalno dva frenda.

Idemo redom, najprije se okupate i pikirate mjesto s komadima koji vam se čine zanimljivi. Onda se instalirate blizu njih i počnete nabacivat lopticu i glumite da ste koncentrirani samo na igru. Radi se o timskom sportu tako da i suigrači moraju imati dobar pregled situacije.

Taj pregled situacije je jako bitan jer se primjenjuju dvije strategije, ovisno o položaju komada.

Ako je komad udaljen od vas, onda se primjenjuje strategija "Dodaj mi lopticu!" Dakle, ispucavate lopticu u smjeru komada i onda krenete po nju prije nego ona skuži da joj je loptica blizu. Kad dođete na cirka tri metra i ona vas skuži, uprete prstom u lopticu, kažete bilo što i nasmiješite se. Kad je pogodite treći ili četvrti, a ona se svaki put nasmije, to znači da je skopčala o čemu se radi. Dalje znate - piće, sladoled, kolač, lizalica, kurac-palac.

Druga je "Sorry-metoda". Ona je puno sirovija i rizičnija, a primjenjuje se kad je komad u blizini. Onda, kao, lovite lopticu i prospete se u vodu metar od nje ili je čak zakačite nekim dijelom tijela. Naravno, pri tom morate paziti da ne polomite ženu ili da ona upravo nije vruća ušla u vodu jer će doći do učinka suprotnog od željenog.

Kad ste je dakle pošteno poprskali ili zakačili nekim dijelom tijela, do izražaja mora doći vaš šarm jer joj se najprije morate uljudno ispričati, a onda je u znak isprike pozvati na piće, sladoled, kolač, lizalicu, kurac-palac. Ako ne pristane, pričekajte sljedeću i ponavljajte dok ne upali.

4. Ulet klincem

Kod ove metode treba biti načisto s tim da se radi samo o pripremi terena. Dok je klinac s vama, teško da ćete dogurati dalje od poziva na dejt. Dakle, nema presinga nego samo čavrljanje i, kao, eto, mogli bi se naći večeras kad smo se već upoznali.

Problem s ovom metodom je što je klinca teže nabaviti nego brod. Zato dobro dođe rodbina ili prijatelji koji imaju klinca. Poželjno je da bude muški klinac od četiri-pet godina, a daju se tolerirati i mlađi. Samo da nije klipan od desetak godina koji može sasvim spontano sabotirati cijelu akciju izjavama tipa "Vidio sam ti dolje onu Marinu od jučer." baš kad dogovarate dejt.

Kako se uletava klincem? Jako jednostavno. Pikirate zanimljive komade ili komada i s klincem se instalirate u blizini. Ona vas onda doživi ili kao samohranog oca ili kao tipa koji voli klince, a i oni njega. Ukratko, samom pojavom ste privukli pažnju.

Onda ide najzajebaniji dio – igranje s klincem. Najbolje je nekakvom loptom koja će svako malo padati blizu komada pa će klinac ići po nju, a vi po njega dok ona ne provali nešto tipa "Kako je sladak!", a može i trčanje za klincem po plaži tako da komada nogom slučajno zaspete pijeskom pa opet krenete s ispričavanjem.

Čim dođe do upoznavanja, dajte joj do znanja da klinac nije vaš nego, eto, radite uslugu rodbini ili frendovima, a i super vam je zujati po plaži s klincem.

Dalje vam je klinac najveća konkurencija zato što se ona neće moći odvojiti od njega, pogotovo ako se ovaj ne boji novih ljudi. Zato mu trebate kupiti sladoled, kolač, lizalicu, kurac-palac da mu ona ne bude prezanimljiva ili ga jednostavno pustiti da sam brije po plaži.

Ako se odlučite za to drugo, morate ga stalno imati na oku. Tako ne riskirate da se izgubi, a ispadate i brižan tip.

5. Ulet romantično-intelektualni

Romantično-intelektualni uleti prakticiraju se najčešće u sumrak i dođu nešto kao rezervna opcija, ali ni uz to uspjeh nije zagarantiran.

O čemu se radi? Ako sve gore navedene metode ne upale do sumraka, krećete u šetnju obalom. Obilazite sve one skrivene kutke udaljene od plaže u potrazi za komadom koji se ne želi igrati s ostalima pa se kupa sa strane, a uz to sa sobom najčešće nosi nekakvu knjigu.

Radi se o komadu koji nije sklon grupnim ljetnim aktivnostima nego cijelu stvar doživljava kao opuštanje na suncu uz knjigu, najčešće je sklona depresiji, dugim pametnim razgovorima i sumrak-romantici. Zato je dobro ovu metodu ostaviti za predvečer.

Može se raditi i o komadu koji duva pa se skriva od gomile ljudi zbog čega je dobro ponijeti dimirizluzasvakislučaj, a često se radi i o kombinaciji ovih dvaju tipova.

Dakle, zujiti sami uz more, pušite cigaretu, gledate prema pučini i izgledate zamišljeno. Onda se instalirate dovoljno daleko da niste nametljivi, a dovoljno blizu da vas vidi. Onda pratite situaciju. Ako vas gleda, ostanete tu još malo i krenete u njenom smjeru. Kad ste blizu, kažete joj bilo što. Ako reagira, krenite s pitanjima o tome zašto nije s ostalima na plaži. Tu će ona dobiti priliku da vam razjasni svoje strahove, stavove o svijetu, ljudima, životu i svemu ostalom. Ako nakon pet-šest njenih rečenica procijeniti da ta spika nije ništa posebno i da se možete nositi s njom, krenite suptilno u dogovaranje dejta. Nešto romantično, tipa na istom mjestu samo u ponoć ili slično. Čekaju vas dugi razgovri i šetnje po mjesečini, ali, kad vam već ništa od ovog gore nije upalilo, ne možemo vam pomoći.

Pri tom budite jako pažljivi da na razvijete ono što bi ona mogla doživjeti kao "specifičan odnos", a da bi izbjegli probleme kad vas za koji dan vidi kako ste usred neke druge metode.

6. Ulet obični domaći

Ako vam se sve ovo gore čini previše kompliciranim ili jako glupim, a možda i debilnim, onda ste vjerojatno jedan od tipova koji nemaju problema s uletavanjem. Vi ste faca!

Dođete na plažu, gledate oko sebe, pikirate komada koji vas pikira, odete do nje i pozovete je na piće.

Denis Lalić

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara