Severina na sudu zbog krađe slika, album "Zdravo Marijo" već rasprodan

NASTAVLJA se priča o navodnom nepoštivanju autorskih prava i kršenju zakona zbog kojeg bi Severina mogla platiti izdašnu novčanu kaznu - Milan Generalić, autor slike "Pevec i kokoš u zimskoj noći", koja se našla na omotu novog Severininog albuma, medijima je rekao kako je diskografsku kuću Dallas zbog kršenja autorskih prava prijavio Trgovačkom sudu u Zagrebu. Istovremeno, Severina i njezina diskografska kuća bilježe uspjehe u prodaji - prva naklada albuma "Zdravo Marijo" u rekordnom je roku nestala s polica.

"To je nedopustiva krađa koju sam prijavio Državnom odvjetništvu. Ne želim da se moja slika koristi za taj album, koji je ispod svakog nivoa dobrog ukusa", rekao je medijima slikar Milan Generalić, novi u nizu pobunjenika protiv Severine i njezinog albuma "Zdravo Marijo". I njegove su se slike, naime, bez pitanja i potpisivanja dozvole našle na omotu CD-a, ali za razliku od Damira Rabuzina, koji je negodovao u ime oca Ivana, Generalić je odlučio nešto i poduzeti. "Trgovačkom sudu u Zagrebu podnio sam prijedlog da glazbenom nakladniku Dallas donošenjem privremene mjere zabrani prodaju i distribuciju Severinina albuma zbog zaštite autorskih prava moga klijenta", otkrio je medijima Stjepan Bićan, odvjetnik Milana Generalića.

Nakon promocije u Ljubljani počinju pripreme za turneju

Ipak, čini se da je prekasno za zabranu distribucije albuma - prva naklada rasprodala se u rekordnom roku i nadmašila sva očekivanja. "Zdravo Marijo trenutačno je u Hrvatskoj najprodavanije izdanje, a i bilo bi čudno da nije tako s obzirom na sve što se uz njega vezalo proteklih tjedana", kažu iz diskografske kuće Dallas Records, koja je proteklih mjeseci itekako uložila u pripremu terena za novi Severinin album. Unatoč reklami, najbolji posao odradila je sama pjevačica - koketiranje (?) s narodnjacima, spominjanje Djevice, dijeljenje krunica i nastup u svećeničkoj odori samo su neki od "trikova" zahvaljujući kojima se "Zdravo Marijo" prodaje iznad svih očekivanja.

Na TV postajama uskoro spot za "Gas, gas"

"Obožavam Mariju, jer je zaštitnica svih žena i pomogla mi je u najtežim trenucima. Iz velikog respekta i poštovanja prema njoj album sam nazvala 'Zdravo Marijo', jer su na albumu pretežno ženske teme. Neke su duhovite, a neke tužne, ali to je na žalost stvarni svijet gdje je ženama još uvijek puno teže nego muškarcima. Svećenici, fratri i svi koji služe Bogu trebaju biti plemeniti, ne vrijeđati druge ljude, a naročito ne žene", poručila je Severina svećenicima koji je ovih dana blate po medijima.

Album će Severina uskoro promovirati i u Sloveniji, u kojoj je posljednje vrijeme aktualna kao protagonistica filma "Pijetlov doručak", najgledanijeg domaćeg filma u povijesti Slovenije. Nakon toga slijedi snimanje spota za pjesmu "Gas, gas" koja još od premijernog emitiranja prije mjesec dana izaziva dvojne reakcije. Krajem godine, doznajemo, novi će repertoar čuti fanovi iz svih zemalja bivše Jugoslavije, jer Severina kreće na veliku turneju - navodno najspektakularniju u karijeri.

M.A.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara