Slobodno trčanje novi je ekstremni sport

BOLJE bi mu odgovarao naziv preskakivanje jer hrabri mladići koji se njime bave skaču s krova na krov, s jedne zgrade na drugu.

Mnogi će tvrditi da to nema nikakve veze sa sportom, ali ako se takvim smatra i peglanje na dnu mora ili vrhu visoke planine ova vještina ispunjena atletskim trčanjem i skakanjem svakako mu je bliža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moglo bi se pomisliti da su oni koji se time bave dobili inspiraciju u filmovima "Tigar i zmaj" i "Matrix", ali francuz Sebastian Focuan počeo se baviti ekstremnim trčanjem još prije 15 godina kada je bio u osnovnoj školi.

On bi se s prijateljima u pariškom predgrađu Lisses penjao na krovove zgrada i tada su se takmičili tko će uspješnije preskočiti na obližnju nižu kuću. Engleska postaja Channel 4 pozvala je Focuana i njegovo društvo u metropolu kako bi snimili dokumentarni film "Jump London" i nabavila im dozvole za skakanje s znamenitosti poput galerije Tate Modern, kazališta Globe, koncertne dvorane Albert Hall i mosta Millennium, jer bi ih inače policija sigurno uhitila zbog izlaganju opasnosti sebe i prolaznika iznad kojih skaču.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara