Sutra se prekida britanski "Big Brother slavnih"?

PREMA pisanju "Sunday Timesa" i agencije Associated Press, britanski reality show "Big Brother Slavnih" bi se mogao prestati emitirati nakon što se sutra sastane upravni odbor TV-kuće "Channel 4".

Povod za tu odluku je vrijeđanje na rasnoj i etničkoj osnovi koje je od svojih sustanara doživjela jedna od sudionica - 31-godišnja bolivudska glumica Shilpa Shetty.

Scene verbalnog zlostavljanja prikazane u programu "Channela 4" izazvale su bijes velikog dijela britanske javnosti, kao i prosvjede u Shettynoj rodnoj Indiji gdje su se na ulicama palile lutke s "Big Brotherovim" likom.

"Big Brother slavnih" je, pak, zbog cijele afere dobio rekordnu gledanost, a Jade Goody, jedna od stanarki optuženih za rasizam, u utorak glatko izbačena iz kuće s 82 % telefonskih glasova, nakon čega se skrušeno ispričavala pred TV-kamerama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, "Channelu 4" bi trijumf u utrci za gledanost mogao prisjesti, s obzirom da je cijela kontroverza osim prijetnji smrću članovima njihove uprave dovela i do povlačenja lukrativnih sponzorskih ugovora.

Nadalje, dio članova upravnog odbora sve više izražava nezadovoljstvo s "Big Brotherom", odnosno vjeruje kako je cijela rasistička kontroverza namjerno izmanipulirana u svrhu povećanja gledanosti, koja je sve do izbijanja afere bila na prilično niskim granama. Spominje se i kako je uprava "Channela 4" u ranijim izdanjima reality showa pokazivala spremnost da u program ubacuju konfliktne i kontroverzne situacije, a kao primjer se navodi prošlogodišnja kampanja zlostavljanja stanara oboljelog od Touretteovog sindroma.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara