16. tjedan trudnoće: U ovom biste tjednu mogli osjetiti prve udarce bebe

16. tjedan trudnoće: U ovom biste tjednu mogli osjetiti prve udarce bebe

Foto: Shutterstock

U OVOM biste tjednu već mogli osjetiti udarce bebe! Ako se to ne dogodi, ne zabrinjavajte se, često bebini pokreti postanu dovoljno snažni tek za koji tjedan.

Beba

U 16. tjednu vaš mališan teži tek oko 110 grama i dug je oko 12 centimetara. Može podignuti glavu, a facijalna mu muskulatura omogućuje niz pokreta na licu.

U ovom tjednu počinje i nagli rast vašeg malog fetusa koji će u samo nekoliko sljedećih tjedana udvostručiti težinu. Srce mu kuca snažnije, a formiraju se i nokti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
MamaU ovom biste tjednu mogli početi osjećati prve udarce vaše bebe. Oni su vrlo slabi i moguće je da ih, ako čekate prvo dijete, nećete ni prepoznati. Nemojte se prestrašiti ako ne osjetite ništa jer udarci nerijetko "zakasne", tj. majka ih počne osjećati tek iza 18., a neke i iza 22. tjedna trudnoće. Udarci će razvojem trudnoće postati sve snažniji.

Tata


Iako mama možda već osjeti udarce bebe, vi ćete se morati još malo strpjeti kako biste ih mogli osjetiti tako da postavite ruku na trbuh vaše partnerice. Usprkos tome, udarci će razveseliti i vas i pružiti vam osjećaj da je sve u redu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara