Borba protiv strija!

Borba protiv strija!

Foto: Shutterstock

KOLIKO čudotvornija verzija koja ih može ukloniti, šanse za to su doista vrlo male.
Kada se jednom pojave jedino rješenje (osim skupih laserskih tretmana) je naučiti živjeti s njima. Najčešće se pojavljuju na trbuhu, bedrima i grudima, odnosno na mjestima koja se u trudnoći najviše rastežu.

Dobra vijest je da bezuvjetno s godinama, ponekad čak i nakon par mjeseci iz tamnoljubičastih strije poprime vrlo svijetlu boju sličnu boju kože. Nažalost, zauvijek će ostati tu, samo što to zimi neće biti toliko uočljivo kao ljeti kada potamnite, a strije ostanu svijetle.

Ono što možete učiniti za svoju kožu, a za to vam ne treba mnogo novca i vremena, jest osigurati joj dovoljnu hidrataciju i tako učiniti kožu elastičnijom. Time ćete učiniti najbolje za vašu kožu što je u vašoj moći.

Koristite hidratantne kreme ili hranjiva ulja i maslace jednom do dva puta dnevno, ovisno o vremenskim mogućnostima. Kreme i ulja ne moraju biti namijenjene isključivo borbi protiv strija, važno je samo da budu što hranjivije za vašu kožu.

Čak i kada se strije pojave, nastavite s hidratacijom kože. Ona će se lakše obnavljati, na dodir će biti puno ugodnija, pa će i same strije biti manje primijećene.

Redovito vježbanje neće pomoći nestanku strija, ali će popraviti tonus kože i učiniti tijelo privlačnijim, pa će na zategnutoj koži i strije biti slabije vidljive.

Isto tako, povratak na svoju staru težinu nakon poroda popravit će stanje, jer će se koža nakon skidanja viška kilograma polako vratiti na svoje mjesto, a strije će se skupiti i postati tanke linije.

Prirodni načini borbe protiv strija i života sa strijama:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Biljno ulje divlje ruže

- Ulje pšeničnih klica

- Bademovo ulje

- Maslinovo ulje

- Macerat kantariona

- Eterično ulje sjemenki mrkve

- Kokosov maslac

Kako ste se vi borili protiv strija?
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara