Dadilje iz pakla: Kako ih prepoznati?

Dadilje iz pakla: Kako ih prepoznati?
Foto: Shutterstock
 
TRAŽENJE odgovarajuće dadilje ponekad zna biti dugotrajno i poprilično mukotrpno.Mislite da ste konačno pronašli savršenu? Bacite pogled na naš popis stvarčica koje čine lošu dadilju!
 
Dijete je nakon čuvanja nervozno i povučeno
 
U samom početku dok se dijete ne upozna malo bolje s novom dadiljom, ovo je normalno, no ako se nakon više od deset dana ovako ponašanje nastavi, nešto nije u redu. Svi ljudski odnosi zahtijevaju određenu dozu "kemije" da bi mogli uspjeti, možda dadilja sve radi kako treba, samo se iz nekog razloga dijete uz nju ne može opustiti.
 
Pojavljuju se nejasnoće i tajne oko djetetovih cjelodnevnih aktivnosti
 
Kada je pitanju vrijeme koje dadilja provodi s vašim djetetom, ne bi smjelo biti nikakvih nejasnoća i tajni. Upravo suprotno, trebali bi biti dobro upućeni u sve djetetove aktivnosti kada vas nema. Dadilja možda samo nema najbolje komunikacijske vještine, pa vam se čini da nešto skriva, a možda ipak nešto taji od vas.
 
Dijete se često ozljeđuje
 
Djeca jesu živahna i lagane ozljede nisu ništa čudno, no ako se one događaju prečesto, postavlja se pitanje ostaje li dijete predugo i prečesto bez nadzora dok vi niste kod kuće. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dadilja ne sluša vaše zahtjeve
 
Uvijek je na samom početku dobro jasno definirati što se sve očekuje od dadilje. Najbolje je to staviti na papir koji ćete joj dati kako bi imala "šalabahter" dok se ne uhoda sa svim poslovima. Ako ona unatoč tome ignorira vaše zahtjeve, vrijeme je za ozbiljan razgovor.
 
Dadilja često kasni ili je bolesna
 
Uz dadilju koja nije dosljedna i na koju ne možete računati vrlo često ćete biti stavljeni na cjedilo. Nepouzdana dadilja je svakako loša dadilja.
 
Ako je dijete neuredno i prljavo
 
Primjećujete da je dijete često prljavo i vrlo neuredno? Higijenske potrebe djeteta jedne su od vrlo važnih činjenica i važno je da ih je dadilja u stanju zadovoljiti. Naravno, nije u redu očekivati da dijete iz pješčanika dođe čisto, ali je u redu očekivati da dadilja presvuče i okupa dijete kada je to potrebno.
 
Lažne preporuke
 
Preporuke su jedne od glavnih uvjeta prilikom zapošljavanja dadilje. Preporuka je jedina stvar koja vam može dati sigurnost da vaše dijete ostaje na sigurnom s novom dadiljom. Ako se utvrdi da preporuke nisu točne ili dadilja ne želi dati kontakt bivših poslodavaca kako bi mogli razgovarati s njima, jasno je da nešto skriva.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara