Socijalni eksperiment koji će vas šokirati: Koliko su djeca povodljiva?

Socijalni eksperiment koji će vas šokirati: Koliko su djeca povodljiva?

Screenshot: Youtube

OD MALIH nogu učite djecu da ne smiju razgovarati s nepoznatima, ulaziti s njima u automobil ili se udaljivati od roditelja? Iako će dijete u teoriji uvijek lako ponoviti sve ono što ste ga učili, problem nastaje kada se u praksi susretne s neočekivanim izazovima.

JoeySalads su na svojoj Facebook stranici i YouTube kanalu objavili socijalni eksperiment koji će šokirati sve roditelje.

Naime, uz prethodno dopuštenje roditelja, muškarac je, prodajući sladoled, djecu koja su došla kupiti sladoled pozvao unutar kamiona. Šokantno je kako su djeca u trenutku zaboravila sve što su ih roditelji učili o njihovoj sigurnosti i bez pogovora pristala.

Kada su djeca zatražila sladoled koji žele, muškarac je rekao kako unutar kamiona ima mnogo sladoleda, nekima ga je ponudio i besplatno. Samo jedna djevojčica i dječak su se preplašili poziva u kamion i rekli da ne žele ući, dok su ostali razmišljali samo o sladoledu koji ih unutra čeka.

Ovim eksperimentom dokazano je koliko je otmica djeteta zapravo lak i jednostavan posao ako dijete ne upozoravate dovoljno često na opasnosti koje prijete.

Podijelite ovaj eksperiment s drugima i pokažite ga djeci. Otmičari nisu uvijek ružni, strašni ili s maskama na licu, kako ih djeca najčešće zamišljaju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara