Što zapravo znače snovi o trudnoći?

Što zapravo znače snovi o trudnoći?

Foto: Shutterstock

IAKO snove često zaboravljamo, žene često sanjaju da su trudne i taj san teško se zaboravlja. Pa žene postavljaju pitanje koje je stvarno značenje takvih snova. Danas vam donosimo odgovor na to pitanje.

Pokušava li vam tijelo nešto reći? Priželjkujete li trudnoću? Imaju li snovi o trudnoći ikakve veze s trudnoćom u stvarnom životu?  Ako ne planirate trudnoću, ovakvi snovi su vjerojatno samo metafora vaših skrivenih želja.

Na mnoga pitanja o snovima o trudnoći za Huffington post odgovorila je Ally Mead, stručnjakinja za analizu snova na Institutu u Los Angelesu.

Snovi o trudnoći, navodi Mead, su zapravo snovi o kreativnosti. Žene trudnoćom doslovno stvaraju novi život uz pomoć svog tijela, što je u snovima zapravo metafora za izražavanje kreativnosti i stvaranja novih ideja. Snovi o trudnoći često mogu upućivati i na strah od odricanja ciljeva i želja.

Budući da je trudnoća univerzalna, san nije ograničen kulturalnim razlikama, pa se snovi o trudnoći nerijetko javljaju i kod muškaraca i simbol su plodnosti.

Često se pojavljuju i snovi u kojima sanjate da je netko od prijatelja ili obitelji u snovima trudan, ali ne i u stvarnosti. Iako ponekad snovi mogu biti doslovni i doista ukazivati na trudnoću, u većini slučajeva to ukazuje neke neizražene emocije između vas i osobe koju ste sanjali.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara