Dašak Toskane na tanjuru: Panzanella salata sa škampima

Dašak Toskane na tanjuru: Panzanella salata sa škampima
123RF

OVO ukusno i jednostavno jelo spada u talijanske klasike. Panzanella je popularna salata koja potječe iz Toskane. Glavni sastojci su kockice prepečenog kruha i rajčice.

Sastojci:

kilogram rajčica
2 crvena luka srednje veličine
2 češnja češnjaka
600 g očišćenih repova škampa
2 kriške starog kruha
2 žlice soka od limuna
bosiljak
maslinovo ulje
sol
papar

Priprema:

Očišćene repove škampa marinirajte u malo maslinovog ulja i žlici limunovog soka. Zagrijte na tavi maslinovo ulje i prepecite repove dok ne poprime zlatnosmeđu boju.

Kriške nekoliko dana starog kruha prepecite na malo maslinovog ulja dok ne bude tostiran pa ga narežite na kockice.

U veliku zdjelu ubacite narezani luk i nasjeckani češnjak te prelijte žlicom soka od limuna. Dodajte narezanu rajčicu, kockice kruha, bosiljak i maslinovo ulje te lagano promiješajte. Začinite solju i paprom, a na vrh stavite repove škampa.

Dobar tek!
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara