Muškarci godišnje provedu sedam sati skrivajući se u kupaonici od obitelji

Muškarci godišnje provedu sedam sati skrivajući se u kupaonici od obitelji
Foto: 123RF

AKO često čujete od supruga da mu nedostaje mir i tišina, to baš i nije istina. Naime, istraživanje je pokazalo da godišnje u kupaonici provedu sedam sati jer se skrivaju od obitelji i pokušavaju izbjeći obveze.

Tvrtka Pebble Grey ispitala je tisuću muškaraca i otkrila da su najčešći razlozi zbog kojih bježe u kupaonicu "zahtjevne partnerice, izbjegavanje djece i kućanskih poslova te prilika da koriste mobitel u miru".

Istraživanje je otkrilo i da u prosjeku jedan od deset posjeta kupaonici ne prolazi bez prekidanja, što zapravo znači da partnerice ili djeca narušavaju mir koji muškarci pokušavaju pronaći u kupaonici 171 put u tipičnoj godini.

“Svi trebamo malo vremena za sebe, a ispostavilo se da je kupaonica mjesto gdje ga mnogi muškarci mogu pronaći”, kažu iz tvrtke Pebble Grey.

Istraživanje je otkrilo da muškarce, dok borave u kupaonici, najčešće prekidaju bolje polovice, ali ni djeca puno ne zaostaju.

45 posto ispitanika kaže da se bori pronaći vrijeme za sebe, a četvrtina da njihove partnerice ne razumiju koliko su zaposleni. 

25 posto muškaraca tvrde da “ne znaju kako bi se snašli da ne mogu povremeno pobjeći u kupaonicu”, a 23 posto njih opisuje kupaonicu kao svoj utočište, odnosno “sigurno mjesto”.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara