Nakon 45-minutne potrage za vitaminima mama konačno shvatila u čemu moderni roditelji toliko griješe

Nakon 45-minutne potrage za vitaminima mama konačno shvatila u čemu moderni roditelji toliko griješe

Foto: 123rf

"SVE bih dala da se mogu vratiti u 70.-te i 80.-te da budem mama u tom dobu jer mi se čini da su tadašnji roditelji brinuli jedino o tome da dobro provjetre automobil od dima cigareta prije nego klince negdje povezu.

Čini mi se da je danas užasno teško biti roditelji, ne zato što su djeca drugačija već zato što mi roditelji jednostavno nismo normalni.

Kažem mi u množini jer znam da nisam jedina.", obrušila se tako jedna mama nedavno na Facebooku nakon što je prije svog osobnog prosvjetljenja punih 45 minuta utrošila na potragu za najboljim vitaminima za njeno dijete. prije sam vitamine kupovala bilo gdje, ali sam negdje pročitala da svi ti kupovni dječji vitamini u sebi imaju toliko šećera i mogućih nuspojava, spominju se čak i pojave ADHD-a pa i kuge (!!!) da sam odlučila dobro provjeriti prije nego kupim stvarno najbolje.

Jednom mi je netko savjetovao da djetetu kupim riblje ulje koje košta otprilike 60 dolara i ja sam skoro nasjela na foru. Iako, kada malo bolje razmislim najbliže što sam ja kao mala bila tom famoznom ribljem ulju je ono ulje iz konzerviranih ribica ili ulje na kojem se doslovno pekla riba. Ali unatoč svemu, ja sam moderna mama koja je odlučila 2016. godine posvetiti se najboljoj mogućoj skrbi za svoje dijete. Jer tako to rade sve moderne mame pa moram i ja čisto da ne budem društveni izrod.

Priznajem doduše da me užasno živciraju sve te stvari koje rade moderni roditelji. Zamislite, neke su se mame libile uputiti mi onaj pogled kada sam svom djetetu u parkiću dala da popije kupovni juice. Hej ljudi! Pa to je samo sok. Okej, nisam ga svježe iscijedila iz organski uzgojenog voća, ali bome mu nisam dala ni džin i tonik. U čemu je problem?

E pa problem je u tome što moderno roditeljstvo nikada ne staje, nikada ništa nije dovoljno dobro i stalno se traže neki novi, bolji oblici odgoja, zdraviji vitamini, zdravija hrana, bolje igre za djecu, stalno se stvara nekakva panika i svi su realno stalni zabrinuti radi nečega. Na kraju balade ispada da moderni roditelji trebaju zapravo sve svoje slobodno vrijeme potrošiti pred ekranima da bi bili u toku sa svim naj naj proizvodima za djecu, i naj naj metodama igranja da ja zapravo ne znam kada bi onda uopće stigli biti s tom djecom.

Zato ja ne namjeravam proliti gorke suze u potrazi za nečim za što ni sama još uvijek ne znam čemu bi to trebalo služiti.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara