Pojavio se pomalo bizaran trend među roditeljima koji biraju imena za djecu

Pojavio se pomalo bizaran trend među roditeljima koji biraju imena za djecu
Foto: 123RF

MOŽDA se ne čini tako, ali izbor imena za vaše dijete može biti izuzetno težak zadatak. Štoviše, oni ponekad biraju toliko bizarna imena da su na nekim mjestima postala zakonom zabranjena, a pojavio se i trend davanja imena po svjetski poznatim gradovima. Zanimljivo je kako čak ni Meghan Markle nije imala pravo odabrati svom djetetu ime koje je željela, nego se morala pridržavati kraljevskih pravila.

Također, da je donošenje ove odluke poprilično ozbiljna (i teška) stvar potvrđuje i činjenica da je jedna tinejdžerica zaradila više od dva milijuna kuna smišljajući imena za bebe u Kini

U pokušaju da pronađu nešto jedinstveno, roditelji inspiraciju traže i u pomalo neobičnoj te bizarnoj stvari - dragom kamenju, piše The Sun.

Naime, prema Nameberryju, zabilježen je rast popularnosti takvih imena, a trenutačni favoriti su imena poput Jade i Ruby, dok su Crystal, Amber i Diamond sve manje popularan odabir. Također, Onyx je postalo jedno od najbrže rastućih imena za dječake u 2018. godini, dok su se u top 10 našli i Amethyst, Emerald, Esme, Gemma, Goldie, Ivory, Jasper, Jet, Opal, Pearl i Sapphire.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara