Sestre se otrovale alkoholom nakon što im je tata dao vino

Sestre se otrovale alkoholom nakon što im je tata dao vino
Foto: 123RF (Na fotografiji nisu osobe iz teksta) (Na fotografiji nisu osobe iz teksta)

DVIJE djevojčice prevezene su u bolnicu u kritičnom stanju nakon što im je tata dao alkohol.

Sestre iz Ukrajine Maryna (4) i Luda (2) navodno su tati Mykoli rekle da su gladne i molile ga ručak. On je bio pod utjecajem alkohola pa im je dao vino jer u hladnjaku nije mogao pronaći mlijeko, piše Unilad.

Djevojčice su se otrovale alkoholom, a susjedi su ih pronašli bez svijesti i prljave na ulici u blizini doma.

"Ležale su na cesti i nisu se uopće micale. Pokušali smo ih probuditi, ali bezuspješno. Osjećao se miris alkohola i pozvali smo hitnu. Prije toga sam ih vidjela kako nerazgovijetno pjevaju i nestabilno se kreću po ulici. Izgledale su čudno, ali bila sam uvjerena da se igraju. U rukama su imale bočice za bebe s ružičastom tekućinom", izjavila je za lokalne medije susjeda Tetiana Shotik.

Djevojčice su smještene na jedinicu intenzivne njege zbog trovanja alkoholom, a pokazivale su i znakove zanemarivanja.

"Kad smo ih zaprimili, bile su u alkoholnoj komi i na rubu smrti. Uspjeli smo ih spasiti. Dobile su lijekove i sada se osjećaju bolje te nisu životno ugrožene", pojasnio je ravnatelj bolnice Chaplyn Regional u kojoj su smještene nesretne sestre.

"Bile su jako prljave. Dva sata smo ih prali. Njihova odjeća je bila toliko prljava da smo je bacili. Kosa mlađe djevojčice je bila zapetljana i dugo nam je trebalo da je očešljamo", dodao je.

Kako piše MailOnline, djevojčice su sada stabilne, a njihov otac Mykola je uhićen. Mogao bi dobiti do pet godina zatvora zbog ugrožavanja života svoje djece. Djevojčice će biti smještene u centar za oporavak dok nadležni sud ne donese odluku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara