Talijanski chef podijelio recept za jelo koje se kod nas rado kuha u svakoj kući
LUKE MAGRO talijanski je chef koji na TikToku ima tek nešto više od 12 tisuća pratitelja, no vrlo vibrantne objave koje su i nama zapele za oko, a posebno njegov recept za pašta fažol, old school jelo koje potječe iz Italije, no rašireno je na ovim prostorima, pa se smatra i kultnim hrvatskim jelom.
Ovaj chef slavnu Pasta&Faggioli opisuje kao "jednostavan i ukusan talijanski klasik koji grije dušu".
Sastojci koje koristi su:
- 250 g sitnije tjestenine
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 stabljike celera
- 5 češnja češnjaka
- 5 žlica maslinovog ulja
- 300 g pancete (po želji)
- 400 g pelata
- 800 g bijelog graha iz konzerve
- 400 ml pilećeg temeljca
- 1 žličica mljevene crvene paprike
- 1 žličica sušenog origana
- šaka nasjeckanog svježeg peršina
- šaka svježih listova bosiljka
- 150 g parmezana
Postupak je vrlo jednostavan. Na maslinovom ulju dinstajte sjeckano povrće, pa dodajte i pancetu, začine te češnjak i izgnječene pelate. Sada u lonac mogu i ocijeđeni grah iz konzerve (ili onaj koji ste sami skuhali - nama je to svakako draže) te sitna tjestenina po izboru.
Zalijte sve pilećim temeljcem, a može to biti i povrtni ili goveđi, ovisno čime raspolažete u kuhinji tog trena, pa čak i voda, te poklopite i kuhajte na laganoj vatri toliko dugo koliko je potrebno da se skuha tjestenina, 15-ak minuta. Dodajte svježe začinsko bilje i na kraju umiješajte parmezan.
>> Dean Martin toliko je obožavao ovo jelo da ga je opjevao, vole ga i Hrvati
bi Vas mogao zanimati
Izdvojeno
Pročitajte još
bi Vas mogao zanimati