Kako da postaneš produktivnija?

Kako da postaneš produktivnija?

Foto: Coach

SVATKO tko radi puno radno vrijeme, zna da često ni to vrijeme nije dovoljno za sve obaveze.

Međutim, ako naučiš raditi pametno, možeš povećati svoju produktivnost te napraviti više zadataka u tom vremenu. Otkrivamo ti kako.
 
1. Prava osoba za rad
 
Kaže se kako su dvije glave bolje od jedne. To posebno vrijedi, kada je u pitanju realizacija nekog projekta. Trik je u tome da pronađeš osobu, koja s tobom dijeli jednaku odlučnost da se posao završi uspješno i što prije.
 
2. Pauze
 
Nisi robot, prema tome, pauze tijekom radnog vremena su obavezne. Uzmi ih nekoliko po 15 minuta, kako bi se napunila energijom i smanjila osjećaj iscrpljenosti. Osim toga, ljudi koji ne uzimaju redovite pauze tijekom radnog dana, skloniji su zdravstvenim rizicima.
 
3. Pozitivnost
 
Sve počinje u umu. Nauči kako uvijek razmišljati pozitivno i uvijek pokušaj gledati samo onu pozitivnu stranu situacije. Ako imaš previše posla, prestani gunđati i baci se na posao.
 
4. Promjena okoliša
 
Umorna si od gledanja istog radnog kutka? Promijeni ga! Pronađi neko zanimljivo uređenje i podari mu novi izgled. To će ponovno probuditi tvoju motivaciju, vjerovala ili ne.
 
5. Isključi bilo kakva ometanja
 
Obavljanje više stvari odjednom zapravo ne dovodi do željenih rezultata, već te usporava. Prema tome, skoncentriraj se na jedan zadatak te do pauze zaboravi na mobitele, društvene mreže, chat i ostale stvari, koje ti odvlače pažnju. Za njih postoje  pauze.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara