Kako se riješiti njegove bivše u 10 dana

Kako se riješiti njegove bivše u 10 dana

Foto: Equinox

ŠALIMO se! Ipak, je poznata situacija savršenog početka veze s dečkom - večere, šetnje, leptirići u trbuhu, danonoćna dopisivanja, a onda šok poznat kao "njegova bivša cura". Pitali smo se postoje li pravila ponašanja u takvim situacijama?

Svi imamo ljubavnu prošlost. No, ponekad ne možemo prihvatiti ni da ona postoji kod našeg partnera. Još je gore kada ona počne imati veze sa sadašnjosti, u obliku uplitanja bivše cure u njegov, a samim time i naš život. Pa se postavlja pitanje trebamo li to ignorirati ili nešto poduzeti? Nažalost, ignoriranje nije opcija, jer nam to ne dopušta narav. S druge strane, poduzeti nešto uvijek je opcija, ali ona nipošto ne podrazumijeva "okršaj" s njom niti maltretiranje njega ljubomornim ispadima. Kao prvo, svađom ćeš joj jasno pokazati da ju smatraš "prijetnjom", a to će ekspresno nahraniti njezin ego. Kao drugo, spustit ćeš se na njezin nivo, što sigurno ne želiš. Naravno da ćeš biti ljuta i živčana, ali pokušaj takve reakcije ograničiti na svoja četiri zida te kave s prijateljicama. Ona nipošto ne smije znati da se baviš njome! S druge strane, maltretiranje njega, zašto mu se bivša, za koju više ne osjeća apsolutno ništa (a to ti je i dokazao), petlja u život, može ga lako dovesti do toga da se počne "povlačiti" (jer on ne može biti odgovaran za tuđe postupke).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ONO što ti preostaje je miran i iskren razgovor o tome zašto te ona smeta te koliko je njezino udaljavanje iz njegovog života bitno za vaš mir, sa zaključkom da mu prepuštaš rješavanje situacije (tj. nje), ali u najkraćem mogućem roku. Ako mu doista nije nimalo stalo do nje, to mu neće predstavljati nikakav problem te će te na taj način jedan drugome pokazati koliko se poštujete.

Dakle, kada nastupe takve neugodne situacije, sjeti se da je on sada s tobom i da za to postoji dobar razlog. Sve što je bilo prije, više ne vrijedi. Zato ne uništavaj nešto što još uvijek ima svoju vrijednost, zbog nevažnih stvari. Osim naravno, ako on pokazuje jasne znakove da još uvijek nije prebolio bivšu. Tada se riješi i njega!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara