Obeshrabruje te i ograničava slobodu: Kako prepoznati posesivca

Obeshrabruje te i ograničava slobodu: Kako prepoznati posesivca

Foto: Guess

NASILNI dečki pokušavaju upravljati nama s agresijom, no njih je lako prepoznati, ali druga vrsta manipulatora su posesivni muškarci koji zapravo manipuliraju našim emocijama. Kako bi na vrijeme prepoznala posesivca, pogledaj dobro znakove koji ga odaju.

Obeshrabruje te

U teškim situacijama uvijek ti daje do znanja da ne možeš funkcionirati bez njega. On smatra da zna što je za tebe najbolje te da sama nikako ne možeš donijeti pravilnu odluku.

Ne voli tvoje frendice

Ne voli tvoje frendice i otvoreno ih ogovara pred tobom. Svaka od njih ima neku manu i smatra da loše utječu na tebe. On doslovno želi izabrati osobe s kojima bi se ti trebala družiti a krajnji cilj je da nemaš nikoga osim njega.

Želi znati sve o tebi

Želi znati svaki detalj iz tvog života, a ako mu nešto odbiješ reći ponaša se povrijeđeno. On mrzi tajne i govori ti sve o sebi te isto očekuje i od tebe. Nemoj se iznenaditi ako bude tražio lozinku od Facebooka ili čitao tvoje poruke na mobitelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne voli kad se dobro provedeš bez njega

Ovo je vrlo jednostavno za primijetiti: ako izađeš s frendicama on će biti uvrijeđen, pogotovo ako se super provedeš. U svojoj glavi on je već kreirao priču u kojoj ti on više nije zabavan i naravno hrpu likova oko tebe i tvojih 'preslobodnih' prijateljica.

Ljubomoran je

Na početku njegova ljubomora djeluje kao znak ljubavi ali nakon nekog vremena, ako bolje pogledaš, shvatit ćeš da je ljubomoran na svaku mušku i žensku osobu koja ti se približi.

Prebacivanje krivnje na tebe

Metoda kojom se posesivci uvijek služe je prebacivanje krivnje. Kada ga napadneš zbog njegovog ponašanja ili mu se na bilo koji način usprotiviš njegovo ponašanje će se u potpunosti promijeniti. Tuga na njegovom licu će te natjerati da se osjećaš kao da si ti pogriješila i povrijedila ga.

Gubiš slobodu

Našla si se u situaciji da od njega pitaš dopuštenje za sve što želiš napraviti, pretpostavljaš da on zna što je najbolje za tebe jer te silno voli i dat će ti najbolji savjet. Sigurna si da je on nešto najbolje što ti se dogodilo u životu i ne znaš što bi bez njega.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara