Ovo su krivci za tvoju iscrpljenost, za koje možda nisi ni znala!

Foto: Screenshot Youtube

OSJEĆAŠ kako nemaš energije u posljednje vrijeme. Ovo bi mogli biti krivci.

1. Kofein
 
Ako si jedna od onih ljudi koji i u večernjim satima posežu za šalicom kave, to bi mogao biti uzrok zašto se tvoje tijelo osjeća umorno tijekom dana. Ako ne možeš bez nekog toplog napitka, stručnjaci savjetuju prebacivanje na one bezkofeinske, kao što su bezkofeinska kava, čaj ili čokolada.
 
2. Previše ili premalo vježbanja
 
Vježbanje nam daje fizičku, mentalnu i emocionalnu energiju. No, ni s tim ne treba pretjerivati. Pretjerano vježbanje može istrošiti naše rezerve energije, razgraditi mišiće i oslabiti imunološki sustav.
 
3. Nisko samopoštovanje
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nošenje "maske" pred okolinom, kako bi se svidjela istoj, također može uzrokovati nepotrebnu iscrpljenost. "Gluma je vrlo iscrpljujuća i ostavlja dojam potpune nemoći, zbog čega ćete se osjećati itekako loše", otkrivaju stručnjaci iz Cosmopolitana.
 
4. Slatkiši
 
Znamo koliko je teško odoljeti slatkome, posebno u večernjim satima, ali nadamo se da si svjesna kakav učinak ima šećer. Bit ćeš hiperaktivna nekoliko sati, nakon čega slijedi brzi pad raspoloženja. A i nije zdravo za održavanje linije.
 
5. Neurednost
 
Neorganiziranost i stalna potraga za izgubljenim stvarima može učiniti da počneš osjećati nedostatak energije i optimizma. Učini si uslugu i svaki dan pospremi barem dio, kako bi izbjegla ovakav scenarij.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara