Stvari koje tvoj šef (ne) voli

Foto: weheartit

ZA jednu stvar sigurno znaš na što mislimo, htjela ti to priznati ili ne.

1. Tvoj šef voli ulizivanje
 
Realnost? Ne, ne voli. Ako tvoj šef predloži "najbolju svoju ideju ikad", koja u tvojoj glavi ipak ne zvuči toliko dobro, bilo bi fer da izraziš svoje mišljenje. Na odgovarajući način, naravno. Nije lako ni izgovoriti ni čuti tako nešto, ali s vremenom shvatiš da treba cijeniti činjenicu da te netko spasio od neuspjeha ili sramoćenja pred drugima. "Možda upravo vaše neslaganje ili neki drugi prijedlog unaprijedi ideju. No, najbolji način je da mu svoje mišljenje izrazite u četiri oka, a nipošto pred drugima, jer ovo posljednje sigurno će biti krivo protumačeno", otkrila je konzultantica za karijere Melissa Johnston.
 
2. Tvoj šef ne želi da ga pitaš za savjet
 
Realnost? Istina, zaboravi upadanje šefu u ured svaki put kad se pokvari printer, ali postoje trenuci kada će tvoj šef cijeniti to što tražiš njegov savjet. Osim što ćeš mu tako pokazati da itekako poštuješ njegovo mišljenje , pokazat ćeš mu i da se trudiš što uspješnije riješiti probleme.
 
3. Tvoj šef želi da sjediš i čekaš promaknuće
 
Dobre stvari dolaze onima koji čekaju? Prije će biti onima koji se zalažu i naporno rade za svoje promaknuće. "Dijeljenje svojih snova o karijeri sa šefom, pokazat će mu da ste sigurni u svoje vještine i sposobnosti", otkriva Cosmopolitan. "Kad vaš poslodavac zna da želite nešto više i da ćete se potruditi da to i dobijete, imat će vas na umu za nove projekte."
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara