Pet ključnih koraka za savršen i prirodan make-up

Pet ključnih koraka za savršen i prirodan make-up
Foto: Instagram

TKO ne bi volio imati savršenu kožu i izgledati lijepo uz minimalan trud? 

Ipak, realno gledano, savršena koža gotovo da ne postoji, a društvene mreže i beauty influenceri nam ponekada nametnu desetak različitih proizvoda i to samo kako bismo postigle zdrav i prirodan izgled kože. Zvuči poprilično kontradiktorno, no i skupo. Svjež i prirodan make-up možete postići uz zbilja mali broj proizvoda, ali morat ćete pripaziti i na ključnu stvar bez koje cijela priča o prirodnoj ljepoti pada u vodu.

1. Posvetite se njezi kože

Zbilja nema ničega važnijeg od ovog koraka ili bolje rečeno procesa. Nikada nemojte preskakati večernje čišćenje lica čak i ako taj dan niste nosile šminku. Obavezno koristite kremu koja odgovara vašem tipu kože kako biste je pravilno nahranile i ne zaboravite na važnost tonika. Osim večernje higijene, nikako nemojte zaboraviti ni na jutarnju. Nakon nekoliko mjeseci učestale brige o koži lica, vidjet ćete zbilja veliku promjenu i shvatiti njezinu važnost. I, naravno, nikako nemojte zaboraviti na dovoljan unos tekućine tijekom dana koja je isto vrlo bitan faktor za lijepu i zdravu kožu.

2. Zamijenite tekući puder toniranom ili BB kremom

Kako biste koži pružili odmor od teških tekućih podloga, pružite joj istovremeno njegu i korekturu toniranom ili BB kremom koje su multifunkcionalne i osim ujednačavanja tena i blagog prekrivanja nepravilnosti hidriraju vašu kožu i pružaju joj zdravi sjaj. Ako imate neke veće nepravilnosti, na njih nanesite tekući korektor i lagano ga utapkajte spužvicom ili kistom za make-up. 

3. Istaknite vaše oči na najbolji način

Osim maskare koja će otvoriti svaki pogled, istražite što najbolje ističe vaš oblik i boju očiju pa dodajte suptilnu liniju tuša uz sam rub trepavica ili vizualno povećajte oči mliječno bijelom olovkom koju ćete nanijeti u vodenu liniju oka. 

4. Obratite pozornost na obrve

Obrve zbilja jesu okvir lica i važno je da uvijek budu sređene i uredne. A osim oblika, bitno je da ne pretjerate s proizvodima za obrve te da ih nanosite što je laganije moguće. Koji god proizvod koristili, vodite se pravilom "manje je više" i obavezno na kraju pročešljate obrve kako biste odstranili višak proizvoda i učinili ih što prirodnijima. 

5. Pronađite svoju idealnu nijansu neutralnog ruža

Ovo će dati važnu točku na i svakom vašem make-upu i istaknuti vaše usne na najbolji mogući način. Savjete kako odabrati idealnu nijansu ruža možete pronaći OVDJE.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara