Već sutra se probudite ljepše uz ovih 5 jednostavnih beauty pravila

Već sutra se probudite ljepše uz ovih 5 jednostavnih beauty pravila

Foto: Instagram 

SVI smo čuli za izraz beauty sleep, no koliko se vas zaista ujutro probudi kao ljepotice?
 
Ako se čak ni nakon odspavanih osam sati ujutro ne možete pogledati u ogledalo, onda ste se sigurno već i zapitale što radite krivo i možda posumnjale da je sve to samo mit. Postoje li zaista ljudi koji se bude lijepi?
 
Naravno da postoje, jer beauty sleep je stvaran, samo mu je potrebna vaša mala pomoć. Naravno, najvažnije je naspavati se, no postoji još nekoliko načina kako možete poboljšati kvalitetu sna te se ujutro probuditi ljepše:
 
1. Umijte se
 
Prije odlaska u krevet obavezno temeljito operite lice, kako biste uklonili sve tragove prljavštine, masnoće i šminke s kože. Zatim na lice nanesite noćnu kremu, koja je osmišljena da koži pruža najbolju njegu dok vi spavate. Koža se preko noći pomlađuje i obnavlja od prethodnog dana, pa je pravilna njega prije odlaska od krevet od iznimne važnosti.
 
2. Spavajte na leđima
 
Znamo da je teško promijeniti način na koji spavate, jer svatko ima omiljenu pozu u kojoj najlakše utone u san. No isplati se pokušati zaspati na leđima, jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk pa se neće ni naborati. Stručnjaci također preporučuju da, ako ne želite podočnjake, jastuk malo podignete ili spavate na dva. Najgore što možete napraviti jest zabiti glavu u jastuk, jer to samo ubrzava nastanak bora.
 
3. Pažljivo birajte jastučnice
 
Ako spavate nemirno i znate da ćete se, čak i ako ste zaspali na leđima, tijekom sna preokrenuti još nekoliko puta, onda birajte svilene jastučnice. Svila, za razliku od pamuka, ne upija toliko vlage iz kože dok spavate pa lice ujutro izgleda svježije i zdravije. A svilene jastučnice dobre su i za vašu kosu jer će spriječiti petljanje i lomljenje vlasi. Jastučnice mijenjajte redovito, barem dva puta tjedno, jer se na njima skuplja sva prljavština koja je ostala u sitnim porama, što s vremenom može naštetiti koži.
 
4. Prilagodite njegu kože godišnjem dobu
 
Koža se mijenja iz sezone u sezonu, baš kao i tijekom mjesečnog ciklusa. Preko zime je najvažnija hidratacija, a preporučuju se i masne kreme. U toplim ljetnim mjesecima koži će najbolje odgovarati gel ili lagana hidratantna krema.
 
5. Spavajte neometani
 
U vašoj spavaćoj sobi trebao bi vladati potpuni mir. Tu nema mjesta za televizor i druge elektroničke aparate (osim budilice) koji bi mogli ugroziti vaš san. Ako se želite probuditi lijepe, onda se trebate i naspavati, a to ćete najlakše postići u vlastitoj oazi za snove.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara