Mamić: Ne vidim drugo rješenje nego da odem!

Foto: Hina

ZDRAVKO MAMIĆ gostovao je jutros na Otvorenom radiju. Na skupštini Dinama u ponedjeljak je poručio kako će ovog ljeta napustiti klub. Je li se što promijenilo od ponedjeljka?

"Nije se ništa promijenilo. Skupština je najveći organ kluba, tamo sjedi 80 Dinamovaca kojima je Dinamo smisao života i ja sam imao obavezu osvrnuti se na sve probleme. Rekao sam da nas čeka europska sezona puna nagaznih mina i opasnosti. Zna se da jedna grupa ljudi koja ne želi dobro Dinamu, Zagrebu i Hrvatskoj uzvikuje rasističke parole. UEFA je nemilosrdna prema tome. Prvi rasistički uzvik je prazna navijačka tribina, drugi uzvik je prazan stadion, a treći izbacivanje Dinama iz Europe", rekao je Mamić i objasnio zašto (opet) odlazi.

"Ne vidim drugo rješenje nego da odem. Ali ostat ću u Dinamu sve dok se ne pronađe bolje rješenje. Mislim da nema drugog rješenja osim privatizacije kluba. Rekao sam da odlazim kako bi spriječio izbacivanje Dinama iz Europe. Zakleo sam se na vjernost i ljubav Dinamu i ovo je pitanje odgovornosti.

"Zagreb uvijek nekog mrzi"

Smatra kako je problem to što se u Zagrebu uvijek netko mrzi...

"U Zagrebu imamo problem, uvijek pronađemo neprijatelje. Jednom je bio Tuđman, pa Ćiro, Šoić, Canjuga, sada sam to ja. Činjenica je da je Dinamo devet godina prvi, da smo odigrali više od 100 službenih međunarodnih utakmica. Tvrtka smo koja je u top pet u Hrvatskoj kada se gubi 100 tisuća radnih mjesta. Mi isplaćujemo plaće i osvajamo trofeje."

Dotakao se i BBB-a...

"To nisu naši navijači, to su neprijatelji svog kluba i svog grada. Oni slave kad mi primimo gol protiv stranog kluba, a kad zabijemo oni tuguju. Mene oni ne bi mučili da oni nemaju simpatiju onih koji bi trebali biti čuvari Hrvatske - političara i medija. Nekompetentnih političara i novinara."

Za kraj Mamić je otkrio kako mu je Luka Modrić draži od Marija Mandžukića, a Vladimir Putin od Baracka Obame jer je "lider koji ima jaja".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara