Povratak kući sina razmetnoga: Lebron se vraća u Cleveland

Povratak kući sina razmetnoga: Lebron se vraća u Cleveland

Foto: Screenshot

ONO o čemu se danima naveliko pisalo i špekuliralo, napokon je dobilo i službenu potvrdu – razmetni sin se vratio kući. Naravno, riječ je o najboljem košarkašu današnjice koji se nakon misije osvajanja krune, jer kakav je to kralj bez iste, iz Miamija vraća kući u rodni Ohio, točnije u  Cleveland.
 
U ekskluzivnom intervju kojeg je dao Lee Jenkinsu, LeBron James u pokajničkom stilu opravdava činjenicu da je nakon punih sedam godina, 2010. godine, napustio Cavalierse i za slavom o košarkaškom besmrtnošću otišao u Miami. Pune četiri godine Kralj James je bio persona non grata u vlastitom domu, no, sad kad je došao čas za povratak, strasti su se smirile i za vjerovati je da će se stara ljubav opet rasplamsati.
 
Na samom početku intervjua James, čak i pomalo patetično priča o svojim dječačkim danima u Sjevernom Ohiou. Napominje da ga je odrastanje u tom djelu Amerike formiralo kao čovjeka i da je njegov odnos sa tim krajem neusporedivo veći od same košarke.
 
No, tada dolazi ono najzanimljivije. Razlozi zbog kojih je napustio Cleveland, klub koji je sam doveo do velikog NBA finala 2007. I ti razlozi nisu zapravo nikome tajna. Oni imaju svoje ime i prezime. Oni se zovu Dwayne Wade i Chris Bosh. Oni su mu bili garancija za ostvarivanje sna, za ispunjenje misije, za osvajanje naslova.
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
''Kad sam napuštao Cleveland, imao sam misiju. Želio sam više od ičega prsten, a mi smo ih u četiri godine osvojili dva. Moj grad takav osjećaj osvajanja nečeg tako velikog nije doživio jako, jako dugo. Cilj mi je bio osvojiti što više naslova, to je jasno, no trenutno, ono što mi je najvažnije je povratak kući i osvajanje naslova sa Clevelandom'', jasan je bio James.
 
Tijekom boravka u Miamiju James je uz Dwyanea Wadea i Chrisa Bosha svake godine vodio Heat do finala NBA lige, te je 2012. i 2013. osvajao naslov prvaka, dok se Cavsi bez njega niti jedne godine nisu uspijevali plasirati u doigravanje.
 
James, koji će 30. prosinca ove godine napuniti 30 godina, već je četiri puta biran za najkorisnijeg igrača (MVP) lige, osam je puta biran u najbolju petorku lige, te je sakupio 10 nastupa na "All-Star" utakmicama.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara