UEFA potvrdila: Od sljedeće sezone kreće juniorska Liga prvaka

UEFA potvrdila: Od sljedeće sezone kreće juniorska Liga prvaka

Foto: AFP

UEFA je potvrdila nakon sastanka u Lauseanni da od sezone 2013./2014. kreće juniorsko izdanje Lige prvaka.

U grupnu fazu juniorske Lige prvaka ući će 32 kluba koja izbore nastup u seniorskom izdanju najjačeg klupskog natjecanja Europe. Čak 96 utakmica igrat će se u razdoblju od rujna do prosinca, u otprilike isto vrijeme kada i regularne utakmice Lige prvaka. Čak će i mjesta odigravanja susreta biti u gradovima u kojima se igra Liga prvaka, vjerojatno na trening-igralištima seniorskih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osam prvoplasiranih i osam drugoplasiranih momčadi izborit će osminu finala juniorske Lige prvaka, koja će se igrati od veljače 2014. godine nadalje i to na samo jednu utakmicu. Trofej juniorske Lige prvaka nosit će ime prema počasnom predsjedniku UEFA-e Lennartu Johanssonu te će se zasada igrati dvije sezone, nakon čega će se UEFA sastati i raspravljati o eventualnom produljenju natjecanja.

Svi detalji premijernog izdanja juniorske Lige prvaka su i dalje u izradi, a isti će biti potvrđeni od strane UEFA-inog izvršnog odbora u ožujku naredne godine.

"Vjerujemo da je juniorska Liga prvaka atraktivna ponuda za sve sudionike natjecanja. Stvorili smo juniorsko natjecanja na kojem mladi talenti imaju priliku za dokazivanjem na velikoj pozornici. Natjecanje će pomoći mladim igračima, ali i mladim sucima koji će dobiti priliku suditi na tim utakmicama", rekao je predsjednik UEFA-e Michel Platini.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara