Ante Kostelić: Janicu su torcidaši htjeli baciti u more, bilo je strašno

Ante Kostelić: Janicu su torcidaši htjeli baciti u more, bilo je strašno
Foto: Patrik Maček/Pixsell

ANTE KOSTELIĆ, otac ponajboljih hrvatskih sportaša svih vremena Ivice i Janice, požalio se na situaciju koja se dogodila njegovoj kćeri.

Janica Kostelić, jedna od najboljih skijašica u povijesti, postala je 2016. godine državna tajnica za sport. Navijači Hajduka su je, nezadovoljni radom nadležnih organa, napali u lipnju 2017. godine na Braču, gdje je gledala finale ženskog teniskog turnira. Tada su zbog napada pritvorena sedmorica navijača Hajduka.

"Nisu oni Janicu samo verbalno napadali i nisu samo zato privedeni. Janica mi je rekla tada da su ju i gurali, a nakon što je ušla u automobil, tresli su ga. To je strašno. Strašno je da to nisu svi osudili, a trebali su. Ja mislim da Janica od tada nije išla u Dalmaciju", požalio se Ante Kostelić u razgovoru za Večernji list.

"Da paradoks bude već, ime Hajduku dao je Janičin prastric Josip Barač, zvan "profešur", a to je lik kojeg se zacijelo sjećate iz serijala "Velo misto". A napisao je i "Marjane, Marjane" tekst kojeg je uglazbio Josip Hatze", dodao je Ante.

Torcida se tada nakon napada oglasila i upitala Janicu što je mogla očekivati od pripadnika navijačke skupine koja prati Hajduk:

"Janica je za navijače Hajduka danas političarka. Mi je tako doživljavamo. Ona je na čelu Središnjeg ureda za sport i nije napravila ništa da se sankcioniraju ljudi koji su protekle dvije godine ignorirali Zakon o sportu. Što je očekivala od navijača Hajduka kad je došla na Brač? Sladoled?"

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara