NBA LIGA

Barcelona pripremila dres za Duranta, trener kaže da zasad nema mjesto u ekipi

Barcelona pripremila dres za Duranta, trener kaže da zasad nema mjesto u ekipi
Foto: Getty Images, Twitter

KEVIN DURANT ove sezone ne igra zbog operacije Ahilove tetive i ima puno slobodnog vremena pa je tako prošlog tjedna gostovao kod Sergea Ibake, bivšeg suigrača iz Oklahoma Cityja, u njegovoj kulinarskoj emisiji "Koliko si gladan?"

Dijelovi razgovora tek su danas poprimili globalne razmjere, poput Durantove bombastične izjave kako bi karijeru želio završiti u Europi, konkretno u Barceloni.

"Euroligaške utakmice djeluju zabavno"

"Ostvario sam puno toga jako rano u karijeri, sada trebam vidjeti mogu li još više napraviti. Stvarno bih htio igrati u Europi zadnju godinu u karijeri. Gdje? U Barceloni. Govorimo o drugoj najboljoj ligi na svijetu. Euroligaške utakmice izgledaju kao da su vrlo zabavne", rekao je Durant.

U Barceloni su, čini se, ozbiljno shvatili njegovu namjeru i već mu pripremili dres s brojem 35, koji je nosio u Thunderu i Warriorsima, te objavili fotografiju na društvenim mrežama.

"Evo tvog dresa Barcelone za slučaj da tvoj ludi san postane luda stvarnost", napisali su.

Durantovu izjavu prokomentirao je i Barcin trener Svetislav Pešić, koji je odmah u startu rekao da nije iznenađen.

"Prije 10 godina takvi igrači nisu ni znali za košarku izvan NBA lige"

"Durant poznaje situaciju u košarci i izvan NBA lige jer je u više navrata igrao za američku reprezentaciju i osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. u Turskoj, na primjer. To je znak koliko su se stvari promijenile u posljednjih pet ili 10 godina, jer igrači te razine nisu ni znali da postoji druga vrsta košarke. Sad znaju jer je košarka globalan sport", rekao je Pešić za Mundo Deportivo pa dodao:

"Imat će mjesto u našoj momčadi, ali ne ove sezone. Sljedeće."

Dakako, ove sezone Durant nema mjesta ni u jednoj momčadi jer je ozlijeđen, a ni dogodine neće u Barcelonu jer će mu preostati još tri godine 164 milijuna dolara vrijednog ugovora s Netsima. Kad taj ugovor isteče u ljeto 2023., Durant će biti pred 35. rođendanom, a njegova će košarkaška dugovječnost ponajprije ovisiti o tome u kakvom će se stanju vratiti nakon operacije od koje se upravo oporavlja. Nikad se u povijesti košarke nitko nakon ozljede Ahilove tetive nije vratio jednako dobar kao prije nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara