Dario Šimić ipak ušao u HNS i postao njihov član

Dario Šimić ipak ušao u HNS i postao njihov član
Foto: Pixsell

DARIO ŠIMIĆ proteklih se godina žestoko borio protiv Dinamova vodstva i vladajuće strukture Hrvatskog nogometnog saveza. Bivši član hrvatske nogometne reprezentacije i njegovi suradnici, također bivši reprezentativci, tražili su pošteniji nogomet.

Šimić se čak i kandidirao za predsjednika HNS-a 2017. godine, ali je na tim izborima izgubio od Davora Šukera, aktualnog predsjednika.

Uoči izbora, dok je trajala žestoka kampanja kandidata, Šimić je tvrdio da su ih iz HNS-a htjeli kupiti foteljama, ali kako su na to bili spremni i pokazali otpor.

"Htjeli su da odustanemo u zamjenu za funkcije, ali ništa od toga", govorio je tada Šimić koji je zagovarao jedino dijalog kao rješenje problema.

Ipak, mjesto za stolom i fotelju u HNS-u Šimić je sada i dobio. Predsjednik Hrvatske udruge Nogometni sindikat i veliki Šukerov protivnik postao je član Stručne komisije Hrvatskog nogometnog saveza i tako se priključio ljudima protiv kojih se do nedavno borio.

HNS je tako postao bogatiji za još jednu legendu hrvatskog nogometa. Podsjetimo, Šimić je karijeru počeo i završio u Dinamu, a u međuvremenu je igrao za Inter, Milan i Monaco. S Milanom je osvojio dvije lige prvaka, a bio je i član Vatrenih koji su 1998. godine osvojili broncu u Francuskoj. Za Hrvatsku je odigrao 100 utakmica i zabio tri gola.

Nakon uspješne igračke karijere, osnovao je Nogometni sindikat u nadi da pomogne nogometašima u borbi za njihova prava. Uspješno vodi i posao s vodom te lanac kafića, a sada je konačno dobio priliku i mijenjati neke stvari te iskoristiti svoja stručna znanja i ideje kako bi unaprijedio hrvatski nogomet.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara